- Choklad
Ingredienser
- 75 g finhackad vit choklad
- 2 äggvitor
- 2 msk socker
- 1 ½ dl lätt crème fraiche
- 1 msk outspädd flädersaft
- 1 msk hallonsaft
- 2 msk espresso-pulver
- 1 msk färska hallon
-
Gör så här
-
1Smält chokladen över vattenbad och låt den svalna.
-
2Vispa äggvitorna till ett fast skum och vispa därefter ned sockret.
-
3Vänd ned den svalnade, smälta chokladen i smeten och tillsätt crème fraiche.
-
4Dela moussen i 3 delar och smaksätt försiktigt en tredjedel med hallonsaft, en med espressopulver och en med flädersaft.
-
5Tillsätt de färska hallonen i hallonmoussen.
-
6Fördela moussen i skålarna, lägg på lock och ställ i kylen i minst 4 timmar.
-
7Dekorera med färska bär och ätbara blommor före servering.