Wraps med citrusmarinerad sidfläsk och rödkålssallad

SVÅRIGHETSGRAD
Medelsvår Medelsvår
FÖRBEREDELSETID
Under en timme Under en timme
TILLAGNING
Under en timme Under en timme
ANTAL PERSONER
6-8 6-8
Wraps med citrusmarinerad sidfläsk och rödkålssallad
Det bästa med detta recept är att allt kan göras i en grillpanna. Den värme som produceras stänger inne smaken och gör ytan på sidfläsket så karamelliserad som möjligt. Serveras helst med ett glas kall äppelcider.
HUVUDINGREDIENSER
  • Kött
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 2 kg sidfläsk, benfri
  • 15 g havssalt
TILL MARINADEN
  • 1,2 dl färskpressad apelsinjuice
  • 2 matskedar risvinäger
  • 1,2 dl soya
  • 2 matskedar ponzu-sås
  • 2 klyftor pressad vitlök
TILL INLAGDA GURKOR
  • ½ gurka, så tunt skivad som möjligt
  • 1,25 dl risvinäger
  • 2 matskedar honung
  • Havssalt
TILL TILLBEHÖREN
  • Ett medelstort rödkålshuvud, tunt skivat
  • 2 lime, pressade
  • 2 matskedar sesamolja
  • 400 g pak choi
  • 8 grillade wraps
  • Olivolja
  • Gör så här

  • 1
    Använd en väldigt vass kniv för att avlägsna skinnet från sidfläsket och ta bort så mycket fett som möjligt. Gnid in 15 g havssalt på fläskskinnet och lägg det på en ugnsplåt täckt med smörgåspapper. Placera ytterligare ett smörgåspapper ovanpå med ytterligare en ugnsplåt ovanpå för att tynga ner skinnet. Ställ åt sidan.
  • 2
    Skär sidfläsket i 6–8 portioner. Det enklaste är att skära i två delar på längden och sedan i rektangulära delar från varje sida. Blanda apelsinjuice, risvinsvinäger, soja, ponzu och vitlök i en stor ugnsform. Lägg fläskportionerna i formen och vänd dem i marinaden. Låt det marinera i 30 minuter.
  • 3
    Under marineringen, värm ugnen till 200 °C°/180 °C varmluft/gasmärke 6.
  • 4
    Värm en 26 cm fyrkantig Signature-grillpanna på medeltemperatur. Ta ut sidfläsket från marinaden och skaka bort överflödig marinad så att den inte bränner, men spara marinaden till senare. När grillytan är varm, ringla olivoljan över det marinerade sidfläsket och grilla i omgångar så att grillpannan inte blir för full. Värmen måste bevaras så att köttet inte ångkokas. Grilla på varje sida tills det syns grillränder och det bildats en smakrik yta. När allt sidfläsk har stekts jämt, avlägsna det från värmen och lägg tillbaka sidfläsket i grillpannan och ställ den direkt i ugnen för att ugnsbaka.
  • 5
    Placera samtidigt fläskskinnet i ugnen. Tillaga fläsket i 30–40 minuter eller tills det är klart. Pensla på den sparade marinaden efter halva tiden. När sidfläsket är klart, avlägsna det från grillpannan och ställ det åt sidan.
  • 6
    Om svålarna inte är tillräckligt krispiga fortsätt tillaga dem tills de är gyllenbruna och väldigt krispiga.
  • 7
    Förbered dina tillbehör medan fläsket tillagas. Lägg den skivade gurkan i en skål med risvinäger, honung och salt. Låt det dra i minst 30 minuter.
  • 8
    Lägg den skivade rödkålen i en skål med limejuice, sesamolja och en nypa havssalt.
  • 9
    Värm grillpannan på medelvärme. Täck pak choien med olivolja och salt och grilla tills du ser grillränder. Placera de torra wrapsen i grillpannan tills grilmärken syns.
  • 10
    Servera sidfläsket med den krispiga svålen, röd coleslaw, inlagd gurka, pak choi och wraps.