Yorkshire Pudding-kanapéer

SVÅRIGHETSGRAD
Medelsvår Medelsvår
FÖRBEREDELSETID
Under 30 minuter Under 30 minuter
TILLAGNING
Under 30 minuter Under 30 minuter
ANTAL PERSONER
+10 +10
Yorkshire Pudding-kanapéer
De här utsökta, fluffiga och gyllenbruna yorkshire pudding-kanapéerna är toppade med en räkcocktail för en festlig twist. De smakar som bäst ihop med ett glas crémant.
HUVUDINGREDIENSER
  • Ägg
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • Raps eller annan vegetabilisk olja att steka i
  • 5 ägg från frigående hönor, vispade
  • Havssalt och nymalen svartpeppar till kryddning
  • 250 g mjöl
  • 1 kopp mjölk
TILL SERVERING
  • Getost
  • Ångade räkor
  • Mikrogrönt och skivade rädisor
  • Gör så här

  • 1
    Förvärm ugnen till 225 °C.
  • 2
    Tillsätt lite vegetabilisk olja i var och en av de 12 fördjupningarna i Le Creusets Toughened Non-Stick muffinsform. Värm i den föruppvärmda ugnen. Detta är ett viktigt steg eftersom att värmen är det som chockar smeten och gör att det puffar upp.
  • 3
    Vispa ihop ingredienserna tills de är klumpfria och häll över i en kanna så är det enklare att hälla smeten i den varma muffinsformen. När oljan har blivit varm fyller du varje fördjupning i muffinsformen till ¾ (var försiktig). Sätt sedan direkt tillbaka formen i ugnen och grädda tills kanapéerna puffat upp och är mörkt gyllenbruna i omkring 15 minuter.
  • 4
    Låt dem kallna något innan du tillsätter en tesked av mjuk getost i varje hålighet. Toppa med ångade räkor, mikroörter eller ätliga blommor och skivade rädisor.