- Mjöl
Ingredienser
- 7 dl kallt vatten
- 20 g jäst
- 900 g ekologiskt vetemjöl
- 100 g ekologiskt fullkornsvetemjöl
- 20 g salt
- 1 liten grön zucchini, skuren i 1 cm skivor
- 1 liten gul zucchini, skuren i 1 cm skivor
- Olivolja
- 100 g getost
- 1 msk färsk timjan
- 1 nypa flingsalt
-
Gör så här
-
1Häll vattnet i en skål, tillsätt jästen och rör om tills jästen löst upp sig. Tillsätt sedan mjöl och salt. Knåda degen i 10–12 minuter.
-
2Låt degen jäsa till dubbel storlek. Blöt händerna och slå ned degen. Låt degen återigen jäsa till dubbel storlek.
-
3Sätt ugnen på 210 °C.
-
4Lägg bakplåtspapper i botten på pannan och häll över lite olivolja. Slå ned degen på samma sätt som förut och lägg den i pannan.
-
5Vänd zucchiniskivor i 1 msk olivolja och krydda med salt och peppar.
-
6Tryck ned zucchiniskivorna i degen med 1 cm mellanrum. Låt degen efterjäsa i 30–40 minuter och tryck ned zucchiniskivorna längre ned i degen med jämna mellanrum.
-
7Lägg till sist bitar av getost runt omkring på brödet. Strö över timjan och flingsalt och ringla över lite olivolja.
-
8Baka brödet i 30–35 minuter, tills ytan är frasig och gyllenbrun.