Den här smörstekta laxen med färsk myntayoghurt kombinerar en rökig och mjuk smak. Det är ett gott alternativ till rött kött och kan ätas både till lunch och middag.
HUVUDINGREDIENSER
- Fisk och skaldjur
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Rektangulär grillplatta Toughened Non-Stick
1 759,00 kr.
Ingredienser
Gör så här
Ingredienser
FÖR CHIPOTLE-KRYDDAN
- 2 tsk rökta chiliflakes
- 2 tsk torkad oregano
- 2 tsk malda spiskummin
- 5 g salt
- 5 g cayennepeppar
FÖR LAXEN
- 800 g färsk laxfilé (4 st.)
- Olivolja att pensla laxen med
- Salta för att smaksätta
FÖR KORIANDER- OCH MYNTADRESSING
- 30 g mynta
- 30 g koriander
- 250 ml yoghurt
- Saft från en halv lime
- Havssalt efter behov
TILL SERVERING
- 200 g gula tomater
- Grillade limefrukter
-
Gör så här
-
1För att göra chipotlekryddan, kombinera alla kryddor och blanda väl. Förvara i en lufttät behållare.
-
2Värm din Le Creuset Toughened Non-Stick rektangulär grill med lite olivolja och låt pannan nå en medeltemperatur. Krydda laxfiléerna med havssalt och lite olja. Lägg varje filé med skinnsidan nedåt och stek tills skinnet lossnar från pannan - cirka 5 minuter. Skalet ska vara krispigt och gyllene.
-
3Vänd laxfiléerna. Stäng av pannan så att den kvarvarande värmen kan steka dem hela vägen igenom. Strö över chipotlekryddor och pensla med mer olivolja. Stek i ca 3 minuter. Ta ut filéerna ur pannan och servera dem med grillad lime, färska gula tomater och koriander- och myntadressing.
-
4Blanda ihop alla ingredienser till dressingen. Smaka av med kryddor och limesaft.