Chipotlelax med myntayoghurt
SVÅRIGHETSGRAD
Medelsvår
Medelsvår
FÖRBEREDELSETID
Under 30 minuter
Under 30 minuter
TILLAGNING
Under 30 minuter
Under 30 minuter
ANTAL PERSONER
2-4
2-4
- TA BORT LÄGG TILL TILL KOKBOK
- DEL
- TRYCK
- TA BORT LÄGG TILL TILL KOKBOK
- DEL
- TRYCK
Den här smörstekta laxen med färsk myntayoghurt kombinerar en rökig och mjuk smak. Det är ett gott alternativ till rött kött och kan ätas både till lunch och middag.
HUVUDINGREDIENSER
- Fisk och skaldjur
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Rektangulär grillplatta Toughened Non-Stick
1 935,00 kr.
Ingredienser
Gör så här
Ingredienser
FÖR CHIPOTLE-KRYDDAN
- 2 tsk rökta chiliflakes
- 2 tsk torkad oregano
- 2 tsk malda spiskummin
- 5 g salt
- 5 g cayennepeppar
FÖR LAXEN
- 800 g färsk laxfilé (4 st.)
- Olivolja att pensla laxen med
- Salta för att smaksätta
FÖR KORIANDER- OCH MYNTADRESSING
- 30 g mynta
- 30 g koriander
- 250 ml yoghurt
- Saft från en halv lime
- Havssalt efter behov
TILL SERVERING
- 200 g gula tomater
- Grillade limefrukter
-
Gör så här
-
1För att göra chipotlekryddan, kombinera alla kryddor och blanda väl. Förvara i en lufttät behållare.
-
2Värm din Le Creuset Toughened Non-Stick rektangulär grill med lite olivolja och låt pannan nå en medeltemperatur. Krydda laxfiléerna med havssalt och lite olja. Lägg varje filé med skinnsidan nedåt och stek tills skinnet lossnar från pannan - cirka 5 minuter. Skalet ska vara krispigt och gyllene.
-
3Vänd laxfiléerna. Stäng av pannan så att den kvarvarande värmen kan steka dem hela vägen igenom. Strö över chipotlekryddor och pensla med mer olivolja. Stek i ca 3 minuter. Ta ut filéerna ur pannan och servera dem med grillad lime, färska gula tomater och koriander- och myntadressing.
-
4Blanda ihop alla ingredienser till dressingen. Smaka av med kryddor och limesaft.
Verktyg för perfektion
Fler av våra favoritrecept
Hitta allt från klassiska rätter, vackra kakor och exotiska specialiteter.
RECEPT
Majskolvar med pico de gallo
De här grillade majskolvarna kombinerar sött och smakrikt och är det perfekta tillägget till din sommarmenyn.
VI ANVÄNDE
Kvadratisk grillpanna gjutjärn
RECEPT
Grillad biff med tunnbröd på två ingredienser
Perfekt röd biff toppad med shawarma-smör för en umami-kick. Serveras med hembakat grillat tunnbröd.
VI ANVÄNDE
Rektangulär grillplatta gjutjärn
RECEPT
Mexikansk mule med rosmarin och honung
Inspirerad av en mexikansk mule är den här sommardrycken med rosmarin-infunderad honung väldoftande, söt och uppfriskande.
VI ANVÄNDE
Set m/ 4 vattenglas