![Majskolvar med pico de gallo](/on/demandware.static/-/Library-Sites-lc-sharedLibrary/default/dwc596a901/images/content-recipes/HD_720/LC_20211124_ZA_RC_DT_r0000000001862_ENG.jpg)
De här grillade majskolvarna kombinerar sött och smakrikt och är det perfekta tillägget till din sommarmenyn.
HUVUDINGREDIENSER
- Grönsaker
Ingredienser
Gör så här
Ingredienser
För honung- och limesmöret
- 250 g rumstempererat smör
- 50 ml honung
- Maldonsalt efter behov
- Skal från 2 limefrukter
Till majskolven
- 4 majskolvar
FÖR PICO DE GALLO
- ½ lök, skalad och finhackad
- 1 jalapeño eller serranopeppar, frön borttagna och finhackade
- ¼ kopp limejuice
- 15 g koriander, finhackad
- 350 g röda babytomater, frön borttagna och finhackade
- Havssalt, efter smak
TILL SERVERING
- Crème fraiche
-
Gör så här
-
1Lägg det mjuka smöret i en medelstor skål. Värm honungen i en separat skål i 1 minut, tillsätt salt och blanda. Låt blandningen svalna något – blandningen ska vara flytande. Tillsätt limeskalet i smöret tillsammans med den varma honungen. Blanda det med en spatel tills det är slätt.
-
2Använd en mycket vass kniv och skär majskolven på längden, sedan på mitten och sedan i fjärdedelar från spets till spets. Upprepa med resten av majskolvarna. Blanchera majsen i 3 minuter eller tills den är klargul i färgen. Ta upp dem ur grytan och låt dem rinna av.
-
3Före servering kan du värma upp en Le Creuset kvadratisk grillpanna. När pannan är varm, placera majsen på grillen och pensla dem med honung och limesmör. Grilla majsen tills den har grillmärken. Servera dem varma med pico de gallo och creme fraiche.