Gnocchi i brynt smör, krämig grönmögelost och chorizo

SVÅRIGHETSGRAD
Lättlagat Lättlagat
FÖRBEREDELSETID
Under 30 minuter Under 30 minuter
TILLAGNING
Under 30 minuter Under 30 minuter
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Gnocchi i brynt smör, krämig grönmögelost och chorizo
Detta är en av de enklaste och mest tillfredsställande luncherna eller middagarna du kan göra och genom att först steka gnocchin i brynt smör får den en knapriga gyllene yta samtidigt som den är fluffig och mjuk inuti.
HUVUDINGREDIENSER
  • Mjölkprodukter
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 200 g grönkål
  • Olivolja, till stekning
  • 100 g skivad chorizo
  • 150 g smör
  • Citron, att pressa över
  • 800 g färsk gnocchi
  • 2 klyftor skivad vitlök
  • 250 ml gräddfil
  • 100 g grönmögelost
  • Havssalt och nymalen svartpeppar till kryddning
  • Gör så här

  • 1
    Hetta upp en panna med olivolja. När pannan blivit varm steker du grönkålen några sekunder i omgångar tills den är ljust grön och krispig. Var väldigt försiktig med oljan eftersom den kommer att skvätta. Låt kålen rinna av på hushållspapper.
  • 2
    Stek den skivade chorizon i samma panna tills den är gyllenbrun och ställ den sedan åt sidan.
  • 3
    Lägg smör i en Le Creuset 24 cm Signature-stekpanna på medelhög temperatur. När det smält, tillaga i 3–4 minuter eller tills smöret blir brunt. Smöret ska få en lätt gyllenbrun färg och nötig doft. Lägg det brynta smöret i en skål, pressa i en skvätt citronsaft och ställ åt sidan.
  • 4
    Ställ en Le Creuset Signature-stekpanna på medelhög värme, tillsätt olivolja och värm upp den. Stek gnocchi i omgångar så att de blir jämnt bruna och inte ångas. Stek tills de är gyllenbruna och krispiga, ca fem minuter.
  • 5
    Lägg det brynta smöret i pannan och rör i gnocchin. Häll ut det på en bakplåt och håll det varmt i ugnen medan du kokar såsen.
  • 6
    Sätt tillbaka samma panna på medelhög värme och häll i lite olivolja. Tillsätt den skivade vitlöken och stek den tills den är gyllenbrun och karamelliserad. Tillsätt gräddfilen och rör runt. Smula i grönmögelosten och rör medan den smälter. Om du vill kan du tillsätta lite vatten för att uppnå önskad konsistens.
  • 7
    Sleva i den brynta gnocchin i den varma såsen i pannan. Toppa med krispig grönkål och tunt skivad chorizo. Servera direkt med en skvätt citronsaft.