Hur man använder köksutrustning i rostfritt stål

Våra Classic 3-lagers sortiment i rostfritt stål och Signature 3-lagers sortiment i rostfritt stål passar perfekt till daglig matlagning och omfattar ett brett utbud av former och storlekar.. Produkter i rostfritt stål är oumbärliga för din kollektion av köksutrustning. Du kan räkna med att dessa mångsidiga grytor och pannor värms upp snabbt och leder värmen effektivt för att säkerställa perfekt stekning. Köksutrustning i rostfritt stål är extremt tålig och kan förenkla den dagliga matlagningen eftersom den tål högre temperaturer utan att bränna.

Hur man använder köksutrustning i rostfritt stål
 

Läs vidare för att lära dig mer om fördelarna med denna kollektion och varför grytor och pannor i trelagers rostfritt stål bör vara en stapelvara i din samling av köksutrustning.

KÖP KÖKSARTIKLAR I ROSTFRITT STÅL
 

Trelagers rostfritt stål, steg för steg

Våra kokkärl i trelagers rostfritt stål är designade med prestanda i åtanke för att hjälpa dig med alla kulinariska utmaningar. Följ de enkla stegen nedan för att komma igång och kolla in dessamatlagningstekniker  för ytterligare kunskap och inspiration.

Innan produkten tas i bruk

Innan produkten tas i bruk

Ta bort alla etiketter och förpackningar, diska pannorna i varmt tvålvatten, skölj och torka noggrant och du ’är redo att laga mat. Detta kokkärlsmaterial behöver inte brännas in varken före eller efter användning..

Rätt värmeinställning

Rätt värmeinställning

Våra köksartiklar i trelagers rostfritt stål är lämpliga för alla typer av spisar, inklusive induktion, och särskilt för ugnen. Den ’värms upp snabbtlåg till medelhög värme, så använd låg till medelhög värme.  

Testa temperaturen

Testa temperaturen

Använd vattendroppstestet. Om kalla vattendroppar omedelbart avdunstar från ytan är din köksutrustning klar att använda. 

Riktlinjer för matlagning

Riktlinjer för matlagning

Använd tillräckligt med olja eller fett för att täcka bottennär du lagar mat i en panna utan beläggning.. Låt aldrig fettet bli rykande varmt.

 

Du har frågat, vi har svarat! Läs vår användbara Vanliga frågor och svar för att komma igång med att använda rostfritt stål för matlagning.

 

Fördelar och viktiga funktioner

Rostfritt stål i tre lager är skapat för att hålla hela livet och kan användas dagligen. Här är några av de funktioner och fördelar vi gillar bäst med den populära kollektionen av köksredskap.

 

Få inspiration till matlagning

Prova några av våra favoritrecept för matlagning med köksutrustning i rostfritt stål..

Upptäck vår kollektion

Vanliga frågor och svar om rostfritt stål: Svar på dina frågor

#1 Kan rostfritt stål användas i ugnen?


Vår köksutrustning i rostfritt stål är ugnssäker upp till 260°C och kan användas i alla konventionella ugnar. 


#2 Kan rostfritt stål användas för stekning?


Köksutrustning i rostfritt stål utan beläggning är idealisk för stekning i panna. Tack vare den snabbreagerande aluminiumkärnan är den utmärkt för stekning av kött, fågel och skaldjur vid högre temperaturer.


#3 Kan mat brännas fast på ytan? 


För att förhindra att maten fastnar ska du alltid använda låg till medelhög värme och undvika överhettning under matlagningen. Se till att täcka botten på obelagda rostfria stålpannor med olja eller fett. Om du steker kött kan det till en början verka fastna “fastna” i pannan, men köttet släpper när det är perfekt stekt. Om det finns några stekrester i pannan kan du enkelt ta bort dem genom att deglacera pannan medan du förbereder en utsökt sås. 


Non-stick-pannor kan användas med lite eller ingen olja/fett tack vare deras utmärkta livsmedelssläppande egenskaper.


#4 Bör rostfritt stål brännas in?


Skapa en naturlig non-stick beläggning på insidan av rostfria stålpannor innan du använder dem och upprepa om de går i diskmaskinen. Gnid in lite matolja på pannans yta tills det bildas en hinna. Värm pannan i två minuter på medelvärme, låt svalna och skölj sedan med varmt vatten. Torka noggrant.


#5 Hur underhåller man rostfritt stål?


Även om den tål maskindisk rekommenderar vi handdisk eftersom det är skonsammare än hårda rengöringsmedel. Låt den svalna och tvätta den i varmt tvålvatten med en mjuk nylonborste eller trasa. Fler tips finns på vår sida om hur man rengör köksredskap i rostfritt stål.

 

Köksutrustning i rostfritt stål är känd för sin mångsidighet och snabba, konsekventa värmeledning och – är’ ett bra ställe att börja din Le Creuset- kollektion. Ta dig tid att lära dig hur du bäst använder detta premiummaterial eftersom det kommer att göra hela skillnaden när du börjar laga mat med det.