Världens enklaste grytbröd har inte fått sitt namn utan anledning. Det innehåller få ingredienser och behöver inte knådas, så du slipper klistriga fingrar.
Tarte tatin är en av de mest populära franska desserterna på menyn. Här får du receptet på en klassisk tarte tatin med karamelliserade äpplen och krispig deg.
Zucchini är det perfekta komplementet till den möra laxen i detta kryddiga recept med kokosnötscurry. Den intensiva smaken av grön curry passar bra ihop med de färska grönsakerna och rätten badar i en kryddig kokosnötssås med ett friskt sting av limejuice. Njut av denna curry som en hel måltid, eller med ångkokt ris för att få med all den goda såsen.
Tekniken att bräsera är inte bara för kött. Det här receptet använder samma princip för att förvandla torkade vita bönor och grönsaker till en utsökt vegetarisk måltid - och du kan helt enkelt utelämna osten (eller använda en vegansk ostersättning) för att göra den vegansk. Tillagningstiden kan tyckas lång, men den kräver inte mycket faktiskt arbete utan är nödvändig för att säkerställa att rätten är krämig och smältande mör.
Våra gjutjärnsprodukter tillverkas i vårt ursprungliga franska gjuteri och är kulinariska klassiker. Denna låga gryta är inget undantag. Den stora platta formen och de låga sidorna gör den perfekt när du vill bryna kött och grönsaker, låta grytor sjuda, woka eller baka. De ger bra karamellisering och tillför mersmak.
Funktioner
Bränn dig inte: vår värmebeständiga knopp (upp till 260 °C) har utformats för bättre grepp, även när du använder grytlappar för att lyfta locket.
Snabb rengöring: en sandfärgad emalj på insidan gör rengöringen enklare.
Drömhandtag: tack vare våra stora handtag kan du lätt flytta produkten mellan spis, ugn och bord utan att använda grytlappar.
En riktig arbetsmyra: passar ugnen, spisen, induktionshällen eller med ugnens grillfunktion.
Mat som smakar fantastiskt: gjutjärnskonstruktion bevarar värme för jämn matlagning och bryning. Dina utsökta maträtter kommer att hålla sig varma på bordet länge.
Bevarar fukt: vårt tätslutande lock bevarar fukt och förhöjer smaker för perfekt tillagad mat.
Enkelt grepp: dess eleganta och bekväma handtag gör den säker att lyfta.
I regnbågens alla färger: vårt sortiment finns i en mängd olika färger som blir färgstarka inslag i ditt kök.
Inte för varmt: laga mat på en jämn medelvarm temperatur för att ta hand om din gjutjärnspanna och njuta av utsökta resultat.
Högsta kvalitet: Våra produkter tillverkas av de bästa materialen i anläggningar världen över, vilket säkerställer den kvalitet du förväntar dig från Le Creuset.
Material
Gjutjärn med emalj
Tillverkad i
Frankrike
Garanti
Livstidsgaranti
SKU
21180260602430
Ugnens Grill
Ugn
Elektrisk Häll
Keramikhäll
Gashäll
Induktionshäll
Kapacitet:
2.2 L
Längd:
35.2 cm
Bredd:
27.8 cm
Höjd:
11.9 cm
Djup:
4.8 cm
Förvaring
Tål frys
Innan du använder produkten
Packa upp ditt nya köp! (Och se till att ta bort etiketter och emballage.)
Diska din Le Creuset produkt i varmt vatten med diskmedel, skölj sedan och torka noggrant.
Matlagning
Skydda dig – använd alltid grytlappar när du handskas med något hett.
Vi rekommenderar att du endast använder Le Creuset köksredskap i silikon, trä eller värmebeständig plast. Använd INTE knivar eller redskap i metall eftersom de kan göra märken eller repor på produktens emaljyta.
Använd produkten på den platta som passar bäst – då kommer maten att bli jämnare tillagad och det minskar risken för skador på handtag och sidor. Detta är särskilt viktigt på induktionshällar. Om du använder en platta i fel storlek är risken stor att hällen inte kommer att ”känna igen” produkten.
Matlagning på medelhög eller låg värme ger bäst resultat – även när du steker och fräser. Låt pannan värmas upp gradvis för god smak och jämn tillagning. Om du behöver använda hög värme, sänk den när du uppnått önskad värme.
Dra aldrig produkten på en spis/häll med glasyta eftersom detta kan skada både produktens botten och glaset. Lyft istället alltid produkten på och av, eller över ytan.
Rengöring
Vänta tills din produkt har svalnat innan du börjar rengöringen.
Torka av eventuella matrester från botten och sidorna av produkten. Om det finns fastbränd mat, fyll produkterna med varmt tvålvatten och låt verka i 15-20 minuter innan du diskar som vanligt.
Använd inte slipande rengöringsmedel, mycket slipande eller mycket hårda rengöringssvampar eller borstar på någon av ytorna.
Torka noggrant efter disk och förvara på en torr plats.
Grytans kropp: Grytor med inbyggda handtag i gjutjärn eller fenol tål maskindisk. Konstant tvätt i maskinen kan dock leda till slitage på emaljen.
Grytlock: Lock med knoppar av rostfritt stål eller fenol tål maskindisk. Lock med knoppar i guld, iriserande koppar och svart nickel handtvättas för att bevara finishen.