Var försiktig: använd alltid grytlappar när du hanterar något varmt.
Använd produkten på den storlek av kokplatta som passar bäst. Det gör att maten tillagas jämnt och minskar risken för skador på handtag och sidor. Detta är särskilt viktigt med induktionshällar: Om du använder en kokplatta av fel storlek finns det en risk att spisen inte "känner igen" produkten.
Vid matlagning på en induktionshäll bör du undvika att använda "boost"-funktionen, eftersom den endast ska användas för snabb uppvärmning av stora mängder vatten.
Dra aldrig produkten över en spis med glasskiva, eftersom detta kan skada både produktens botten och glaset. Istället ska du alltid lyfta produkten till och från spisen eller från en brännare till en annan.
Om du använder salt, strö det inte direkt på en yta av rostfritt stål. För att undvika skador läggs den till varm vätska eller mat.
När den är varm, placera den på en värmebeständig yta.
När du använder produkten under ugnens grillfunktion ska du alltid se till att det finns ett avstånd på min 5 cm mellan värmekällan och ovansidan av din produkt.
För att skydda och förhindra skador på ytan får den endast användas vid låg värme och medelvärme. Använd aldrig denna produkt på hög värme.