Världens enklaste grytbröd har inte fått sitt namn utan anledning. Det innehåller få ingredienser och behöver inte knådas, så du slipper klistriga fingrar.
Tarte tatin är en av de mest populära franska desserterna på menyn. Här får du receptet på en klassisk tarte tatin med karamelliserade äpplen och krispig deg.
Redo att ta stekningen till nästa nivå? Vår klassiska grillpanna i gjutjärn är mycket användbar på spisen, i ugnen eller med ugnens grillfunktion. Dess emaljerade insida är perfekt för att steka, bryna och till och med ugnsbaka.
Funktioner
En riktig arbetsmyra: passar ugnen, spisen, induktionshällen eller med ugnens grillfunktion.
Mat som smakar fantastiskt: gjutjärnskonstruktion bevarar värme för jämn matlagning och bryning. Dina utsökta maträtter kommer att hålla sig varma på bordet länge.
Enkelt grepp: dess eleganta och bekväma handtag gör den säker att lyfta.
Perfekt upphällning: Pip på sidorna gör det enkelt att hälla (utan dropp).
Åldras med stil: emaljen på insidan utvecklar en naturlig patina som kommer att fungera som en non-stick yta. Dess yta släpper även lätt ifrån sig mat så att mindre kryddning behövs. Rengör endast produkten med vatten så att patina kan skapas.
Högsta kvalitet: Våra produkter tillverkas av de bästa materialen i anläggningar världen över, vilket säkerställer den kvalitet du förväntar dig från Le Creuset.
Material
Gjutjärn med emalj
Tillverkad i
Frankrike
Garanti
Livstidsgaranti
SKU
20124262000460
Ugnens Grill
Ugn
Elektrisk Häll
Keramikhäll
Gashäll
Induktionshäll
Längd:
42.8 cm
Bredd:
29.9 cm
Höjd:
5.4 cm
Djup:
3.6 cm
Förvaring
Tål frys
Skötsel
Tål diskmaskin
Innan du använder produkten
Packa upp ditt nya köp! (Och se till att ta bort etiketter och emballage).
Diska din Le Creuset produkt i varmt vatten med diskmedel, skölj sedan och torka noggrant.
Matlagning
Tänk på säkerheten – använd alltid grytlappar när du handskas med något hett.
Vi rekommenderar att du använder Le Creuset köksredskap i silikon eller köksredskap i trä/värmebeständig plast. Köksredskap i metall kan användas varsamt men ska inte skrapas över tillagningsytan eftersom det kan skada den
Använd produkten på den platta som passar bäst – då kommer maten att bli jämnare tillagad och det minskar risken för skador på handtag och sidor. Detta är särskilt viktigt på induktionshällar. Om du använder en platta i fel storlek är risken stor att hällen inte kommer att ”känna igen” produkten.
Matlagning på medelhög eller låg värme ger bäst resultat – även när du steker och fräser. Låt produkten värmas upp gradvis för god smak och jämn tillagning. Om du behöver använda högre värme, sänk den när du uppnått önskad värme.
Dra aldrig produkten på en spis/häll med glasyta eftersom detta kan skada både produktens botten och glaset. Lyft istället alltid produkten på och av, eller över ytan.
Rengöring
Vänta tills din produkt svalnat innan du rengör den.
Torka bort eventuella rester från produktens botten och sidor. Om det har fastnat mat på produkten, fyll den med varmt vatten och lite diskmedel, och låt det dra i 15 till 20 minuter innan du diskar den som vanligt.
Använd inte slipande rengöringsmedel eller metall, hårda slipande, stela disksvampar eller borstar på ytorna.
Torka noggrant efter diskning och förvara på en torr plats.