Världens enklaste grytbröd har inte fått sitt namn utan anledning. Det innehåller få ingredienser och behöver inte knådas, så du slipper klistriga fingrar.
Tarte tatin är en av de mest populära franska desserterna på menyn. Här får du receptet på en klassisk tarte tatin med karamelliserade äpplen och krispig deg.
Zucchini är det perfekta komplementet till den möra laxen i detta kryddiga recept med kokosnötscurry. Den intensiva smaken av grön curry passar bra ihop med de färska grönsakerna och rätten badar i en kryddig kokosnötssås med ett friskt sting av limejuice. Njut av denna curry som en hel måltid, eller med ångkokt ris för att få med all den goda såsen.
Tekniken att bräsera är inte bara för kött. Det här receptet använder samma princip för att förvandla torkade vita bönor och grönsaker till en utsökt vegetarisk måltid - och du kan helt enkelt utelämna osten (eller använda en vegansk ostersättning) för att göra den vegansk. Tillagningstiden kan tyckas lång, men den kräver inte mycket faktiskt arbete utan är nödvändig för att säkerställa att rätten är krämig och smältande mör.
Vår tagine i gjutjärn är perfekt för att laga till en härlig marockansk festmåltid, men dess möjligheter slutar inte där. Använd den för att långsamt tillaga kött eller grönsaker på olika sätt med en skvätt vätska. Gjutjärnsgrytan tillagar maten jämnt och stengodslocket håller ångan inne och bildar svala vattendroppar som faller tillbaka ner i ingredienserna för extra saftighet och smak.
Funktioner
Mat som smakar fantastiskt: gjutjärnskonstruktion bevarar värme för jämn matlagning och bryning. Dina utsökta maträtter kommer att hålla sig varma på bordet länge.
Bevarar fukt: vårt tätslutande lock bevarar fukt och förhöjer smaker för perfekt tillagad mat.
Inte för varmt: laga mat på en jämn medelvarm temperatur för att ta hand om din gjutjärnspanna och njuta av utsökta resultat.
Valet är ditt: tillgänglig i olika storlekar för att passa de olika behoven i ditt kök.
Högsta kvalitet: Våra produkter tillverkas av de bästa materialen i anläggningar världen över, vilket säkerställer den kvalitet du förväntar dig från Le Creuset.
Material
Gjutjärn med emalj
Tillverkad i
Frankrike
Garanti
Livstidsgaranti
SKU
25138270900422
Ugnens Grill
Ugn
Elektrisk Häll
Keramikhäll
Gashäll
Induktionshäll
Kapacitet:
2.3 L
Längd:
27.3 cm
Bredd:
27.3 cm
Höjd:
21.1 cm
Djup:
6.5 cm
Förvaring
Tål frys
Skötsel
Tål diskmaskin
Innan du använder produkten
Packa upp ditt nya köp! (Och se till att ta bort etiketter och emballage.)
Diska din Le Creuset produkt i varmt vatten med diskmedel, skölj sedan och torka noggrant.
Matlagning
Skydda dig – använd alltid grytlappar när du handskas med något hett.
Vi rekommenderar att du endast använder Le Creuset köksredskap i silikon, trä eller värmebeständig plast. Använd INTE knivar eller redskap i metall eftersom de kan göra märken eller repor på produktens emaljyta.
Använd produkten på den platta som passar bäst – då kommer maten att bli jämnare tillagad och det minskar risken för skador på handtag och sidor. Detta är särskilt viktigt på induktionshällar. Om du använder en platta i fel storlek är risken stor att hällen inte kommer att ”känna igen” produkten.
Matlagning på medelhög eller låg värme ger bäst resultat – även när du steker och fräser. Låt pannan värmas upp gradvis för god smak och jämn tillagning. Om du behöver använda hög värme, sänk den när du uppnått önskad värme.
Dra aldrig produkten på en spis/häll med glasyta eftersom detta kan skada både produktens botten och glaset. Lyft istället alltid produkten på och av, eller över ytan.
Rengöring
Vänta tills din produkt svalnat innan du rengör den.
Torka bort eventuella rester från produktens botten och sidor. Om det har fastnat mat på produkten, fyll den med varmt vatten och lite diskmedel, och låt det dra i 15 till 20 minuter innan du diskar den som vanligt.
Använd inte slipande rengöringsmedel eller metall, hårda slipande, stela disksvampar eller borstar på ytorna.
Torka noggrant efter diskning och förvara på en torr plats.