Användning och underhåll

Hur man använder rostfritt stål

Le Creusets multi-ply-kollektioner i rostfritt stål, 3-ply rostfritt stål och Signature rostfritt stål, passar perfekt för matlagning i vardagen och finns i en mängd olika former och storlekar.
 
Den är tillverkad i ett system med tre lager, en kärna av aluminium som ger överlägsen värmefördelning. Kärnan sträcker sig från botten av pannan hela vägen upp för jämn uppvärmning med en helt stängd kant som gör det möjligt att hälla utan att det droppar. Botten är också magnetisk och fungerar på alla spisar inklusive induktion.
Behöver du använda din panna i rostfritt stål i ugnen? Inga problem, båda Le Creuset-kollektionerna, 3-ply rostfritt stål och Signature rostfritt stål, kan användas på spisen såväl som i ugnen.
Le Creusets multi-ply-köksprodukter i rostfritt stål har producerats med omsorg och passion av hantverkare med expertkunskap. Den resultatsfokuserade designen hjälper dig att enkelt behärska alla kulinariska utmaningar.
Image without a name

Utforska kollektionen

Fördelar med matlagning i rostfritt stål

Image without a name
Köksprodukter i rostfritt stål är extremt användbara och kan tas från spisen till ugnen och sedan till bordet för smidig tillagning och servering med en enda panna.
Den är icke-reaktiv, hållbar och enkel att rengöra – några av anledningarna till att den är ett så populärt val i hemmet men också i kommersiella kök och restaurangkök.
Våra köksprodukter i rostfritt stål har en professionell men bekväm vikt som passar perfekt för vardagsanvändning.
Tack vare sin konstruktion i flera lager är den värmeeffektiv, så du behöver bara använda låg till medelhög värme. Medelhög värme åstadkommer fortfarande en hög yttemperatur som ger dig möjlighet att bryna och karamellisera ingredienser.
Båda kollektionerna med köksredskap i rostfritt stål täcks av en livstidsgaranti.
HANDLA KÖKSREDSKAP
 

Design som skiner

Köksprodukterna i rostfritt stål har designats för goda resultat enligt de exceptionellt höga kvalitetsstandarder du förväntar dig av Le Creuset.
Image without a name
 

Insidan

För maximal mångsidighet kan du välja om du vill ha beläggning eller inte på insidan av utvalda produkter. Insidan utan beläggning passar perfekt för att bryna, steka och karamellisera dina favoritingredienser. Vår non-stick-yta släpper enkelt ifrån sig maten så att du kan tillaga den i lite eller inget fett, vilket gör den till ett bra val för nyttigare matlagning.
 

Kroppen

Två olika ytor finns tillgängliga: 3-ply rostfritt stål med rena linjer med satin-yta på utsidan och Signature-kollektionen i rostfritt stål med en mycket glansig utsida som skiner snyggt i alla kök. Båda ytorna är enkla att rengöra och behåller sin glans och lyster över tid.
Image without a name
Image without a name
 

Handtagen

Både de långa sidohandtagen och de enkla greppvänliga hjälphandtagen har designats för ökad bekvämlighet, balans och kontroll och klarar ugnstemperaturer upp till 260 °C. Varje handtag har fästs på ett säkert sätt med solida nitar i rostfritt stål.
 

Locken

Produkterna i 3-ply rostfritt stål har ett snyggt, modernt lock med ett generöst tilltaget handtag som gör det enkelt att lyfta även när du använder grytlappar. Signature-kollektionens lock är präglat med Le Creusets klassiska design med tre ringar och en knopp i rostfritt stål. Båda lockens design gör att minimalt med vätska går förlorad under matlagningen.
Image without a name
 

Perfekta resultat, varje gång

Tips för matlagning i rostfritt stål

Använd de här experttipsen som hjälper dig att få ut så mycket som möjligt av dina köksprodukter i rostfritt stål från Le Creuset:

1

Tack vare kollektionens utmärkta egenskaper att leda och bevara värme behöver du bara använda låg till medelhög värme.

2

När du lagar mat i en panna utan beläggning, tillsätt tillräckligt med olja, smör eller fet för att täcka botten.

3

Börja på medelhög till hög värme för att bryna eller woka men när livsmedlen har tillsatts sänker du värmen. Låt aldrig oljan/fettet bli rykande varmt.
 

Att ta hand om dina köksprodukter i rostfritt stål

Image without a name
 
Le Creusets multi-ply-köksprodukter i rostfritt stål är enkla att diska för hand men tål även att diskas i diskmaskin om du föredrar det. Efter matlagning, låt pannan kallna helt. Diska i varmt vatten med diskmedel med en icke-slipande disksvamp, skölj av och torka noggrant.
Blötlägg i varmt vatten med diskmedel i cirka 10 minuter för att avlägsna envisa fläckar eller matrester. Le Creusets pots & pans rengöring för rostfritt stål kan också användas ibland för att maximera glansen hos dina köksprodukter och avlägsna eventuella avlagringar från hårt vatten.
VISA ANVÄNDNING OCH UNDERHÅLL