![Smörgås med ägg och tryffelmayo](/on/demandware.static/-/Library-Sites-lc-sharedLibrary/default/dw19b81ce7/images/content-recipes/transformBaseUrl/20240904_DT_r0000000001960_001.jpg)
- Bröd och gryn
Ingredienser
- 5 stora rumstempererade ägg från frigående höns
- 3 matskedar (45 ml) tryffelmajonnäs
- Havssalt och nymalen svartpeppar efter smak
- Valfritt skivat bröd
- Krusig sallad
- Blåbär, gurkstavar och kiwi till servering
-
Gör så här
-
1Sätt en liten gryta med vatten på spisen och låt det koka upp. Sänk försiktigt ner äggen i vattnet och koka dem i 7 minuter.
-
2Ta upp äggen och lägg dem i en skål med isvatten. När äggen svalnat, skala och finhacka 4 av äggen. Lägg dem i en skål med majonnäs och smaka av.
-
3Montera smörgåsen med majonnäs och ägg.
-
4Halvera det sista ägget och lägg det i mitten av varje macka, lägg på salladen och halvera den.
-
5Lägg den i din Le Creuset-matlåda med blåbär, gurkstavar och kiwifrukt.