Smörgås med ägg och tryffelmayo

SVÅRIGHETSGRAD
Lättlagat Lättlagat
FÖRBEREDELSETID
Under 30 minuter Under 30 minuter
TILLAGNING
Under 30 minuter Under 30 minuter
ANTAL PERSONER
1-2 1-2
Smörgås med ägg och tryffelmayo
Prova dessa läckra smörgåsar nästa gång du vill ha något gott, men snabbt och enkelt. Tryffelns jordiga smak ger en utsökt twist till den klassiska majonnäsen med ägg.
HUVUDINGREDIENSER
  • Bröd och gryn
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 5 stora rumstempererade ägg från frigående höns
  • 3 matskedar (45 ml) tryffelmajonnäs
  • Havssalt och nymalen svartpeppar efter smak
  • Valfritt skivat bröd
  • Krusig sallad
  • Blåbär, gurkstavar och kiwi till servering
  • Gör så här

  • 1
    Sätt en liten gryta med vatten på spisen och låt det koka upp. Sänk försiktigt ner äggen i vattnet och koka dem i 7 minuter.
  • 2
    Ta upp äggen och lägg dem i en skål med isvatten. När äggen svalnat, skala och finhacka 4 av äggen. Lägg dem i en skål med majonnäs och smaka av.
  • 3
    Montera smörgåsen med majonnäs och ägg.
  • 4
    Halvera det sista ägget och lägg det i mitten av varje macka, lägg på salladen och halvera den.
  • 5
    Lägg den i din Le Creuset-matlåda med blåbär, gurkstavar och kiwifrukt.