Brysselkål med knaperstekt bacon och parmesan

SVÅRIGHETSGRAD
Lättlagat Lättlagat
FÖRBEREDELSETID
Under 30 minuter Under 30 minuter
TILLAGNING
Under 30 minuter Under 30 minuter
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Brysselkål med knaperstekt bacon och parmesan
Sauterad brysselkål med bacon och ost är det perfekta tillbehöret till din nästa stek. Resterna kan till och med användas för att förbereda en smakrik gratäng.
HUVUDINGREDIENSER
  • Kött
  • Ost
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

Till brysselkålen:
  • 600 g brysselkål
  • 15 ml olivolja
  • 50 g smör
  • Havssalt och nymalen svartpeppar efter smak
Till den krispiga toppingen:
  • 150 g bacon, hackad
  • ¼ ciabattabröd, riven i små bitar
  • 10 g hackad persilja
  • 60 g riven parmesan
  • Gör så här

  • 1
    Skär ett kryss i botten på brysselkålen för att få en jämn tillagning. Fyll din Le Creuset 24 cm Chef's Pan i 3-lagers rostfritt stål med vatten och koka upp det. Blanchera brysselkålen i 3-5 minuter, låt rinna av och lägg dem i isvatten.
  • 2
    Tillsätt bacon och 15 ml olivolja i samma gryta som du tillagade brysselkålen i för att få till den krispiga skorpan. Stek tills de är krispiga, ta upp ur panna och ställ åt sidan. Tillsätt de rivna ciabattabitarna till det återstående baconfettet för extra smak och stek tills de är gyllenbruna och krispiga. Ta ur pannan och blanda med bacon, riven parmesan och persilja.
  • 3
    Stek brysselkålen lätt i olivolja och smör och krydda väl med salt och peppar. Strö över bacon och parmesan och servera direkt!
  • 4
    *Tips: Gör en gratäng av resterna. Lägg dem i en Le Creuset Heritage-ugnsform med grönsaksbuljong, grädde och riven ost och gratinera i ugnen.