- Grönsaker
- Mjölkprodukter
- Frukt
Ingredienser
- 8 mogna små persikor eller 6 medelstora/stora – halverade, delade och urkärnade.
- Extra virgin olivolja, till servering
- Havssalt och nymalen svartpeppar efter smak
- 4 stora, mogna tomater
- 2 Fior di Latte mozzarellabollar
- Färska basilikablad till garnering
- Vit balsamvinäger, att ringla över
-
Gör så här
-
1Värm ugnen till 200 °C (180 °C varmluft).
-
2Lägg de halverade och kvartade persikorna i en 26 cm fyrkantig Le Creuset-ugnsform och ringla över olivolja. Krydda med salt och svartpeppar. Stek på översta hyllan i ugnen i 20 minuter. Ta ut ur ugnen och låt svalna något.
-
3Skär tomaterna som du vill och lägg dem på ett serveringsfat. Tillsätt kryddor och ringla över olivolja. Lägg de stekta persikorna ovanpå. Riv Fior di Latte-mozzarellan och strö över några basilikablad; servera omedelbart. Ringla över lite mer olivolja, vit balsamvinäger och lite kryddor på slutet. Servera salladen med varmt bröd.