- Mjölkprodukter
- Ägg
Ingredienser
- 3,75 dl helmjölk
- 3,75 dl grädde
- 3 msk smör
- 100 g socker
- 1,25 dl vatten
- 50 g majsmjöl
- 6 stora äggulor
- 2 limefrukter, pressade
- 175 g digestivekex
- 85 g smält smör
-
Gör så här
-
1Krossa kexen till ett fint smul. Tillsätt det smälta smöret och blanda väl. Forma kexbotten och sidorna i 4 x Le Creuset minigrytor. Ställ in dem i kylen för att stelna medan du förbereder krämen.
-
2Lägg mjölk, grädde, smör och socker i en gryta, låt koka upp och ta sedan av värmen.
-
3Blanda vatten och maizena till en redning och vispa sedan i äggulorna. Vispa ner majsmjöl och äggblandningen i den varma gräddblandningen. Tillsätt den heta vätskan långsamt för att förhindra att äggblandningen blir till äggröra.
-
4När krämen har blandats, vrid värmen till medium och vispa kontinuerligt tills krämen tjocknar. Vispa till sist ner limeskalet. Häll i de stelnade kexskalen och låt stå kallt i 3-4 timmar, eller tills allt har stelnat.