Pajer med utsökt limekräm

SVÅRIGHETSGRAD
Lättlagat Lättlagat
FÖRBEREDELSETID
Under 30 minuter Under 30 minuter
TILLAGNING
Under 30 minuter Under 30 minuter
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Pajer med utsökt limekräm
Om du letar efter en underbart enkel sommardessert som lätt kan förberedas i förväg är dessa fräscha pajer det perfekta valet. När de serveras i våra små grytor är de precis lagom stora för att stilla sötsuget.
HUVUDINGREDIENSER
  • Mjölkprodukter
  • Ägg
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 3,75 dl helmjölk
  • 3,75 dl grädde
  • 3 msk smör
  • 100 g socker
  • 1,25 dl vatten
  • 50 g majsmjöl
  • 6 stora äggulor
  • 2 limefrukter, pressade
Till kexbasen:
  • 175 g digestivekex
  • 85 g smält smör
  • Gör så här

  • 1
    Krossa kexen till ett fint smul. Tillsätt det smälta smöret och blanda väl. Forma kexbotten och sidorna i 4 x Le Creuset minigrytor. Ställ in dem i kylen för att stelna medan du förbereder krämen.
  • 2
    Lägg mjölk, grädde, smör och socker i en gryta, låt koka upp och ta sedan av värmen.
  • 3
    Blanda vatten och maizena till en redning och vispa sedan i äggulorna. Vispa ner majsmjöl och äggblandningen i den varma gräddblandningen. Tillsätt den heta vätskan långsamt för att förhindra att äggblandningen blir till äggröra.
  • 4
    När krämen har blandats, vrid värmen till medium och vispa kontinuerligt tills krämen tjocknar. Vispa till sist ner limeskalet. Häll i de stelnade kexskalen och låt stå kallt i 3-4 timmar, eller tills allt har stelnat.