Cheesecake med bär och vit choklad

SVÅRIGHETSGRAD
Avancerad Avancerad
TILLAGNING
Över 2 timmar Över 2 timmar
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Cheesecake med bär och vit choklad
HUVUDINGREDIENSER
  • Frukt
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

För skorpan
  • 200 g digestivekex
  • 80 g kokosmjöl, rostat
  • 125 g smält smör
Till fyllningen
  • 250 g färskost av god kvalitet, mjukad
  • 125 g ricotta
  • 125 g ricotta
  • 150 g socker
  • 1 msk pressad citron
  • 2 msk citronskal, finrivet
  • 1 vaniljstång, fröna
  • 2 stora ägg från frigående höns
  • 2 tsk. majsmjöl
  • 2 tsk. vatten
  • 100 g vit choklad, smält
  • 125 g blandade färska bär
  • Gör så här

  • 1
    Forvärm ugnen till 200 °C / varmluft 180 °C / gasmark. 4.
  • 2
    Gör kexbotten genom att krossa kexen i en mixer tills de liknar fint ströbröd. Blanda sedan med den torkade kokosen och smöret.
  • 3
    Tryck ut blandningen i botten och upp på sidorna av en Le Creuset Signature buffégryta för att bilda en skorpa. Grädda botten i 8-10 minuter tills den är gyllene. Ta ut den ur ugnen och låt den svalna helt innan du lägger på fyllningen.
  • 4
    För fyllning, vrid ner ugnen till 160 °C/varmluft 140 °C/gasmark. 1. Mixa färskost, ricotta, socker, citronskal och -saft, vanilj och ägg i en mixer tills blandningen är slät. Blanda majsmjöl och vatten väl i en kopp, tillsätt sedan ostblandningen i mixern tillsammans med den smälta vita chokladen och blanda ihop allt.
  • 5
    Häll över kexbasen och strö över bär. Grädda kakan i 45 - 55 minuter, tills den är gyllene och lagom fast, men lite geléaktig i mitten. Låt svalna i rumstemperatur i 1 timme före servering.