
Krämig bakad cheesecake med ricotta och söta bär. Servera tårtan med nyvispad grädde.
HUVUDINGREDIENSER
- Frukt
Ingredienser
Gör så här
Ingredienser
För skorpan
- 200 g digestivekex
- 80 g kokosmjöl, rostat
- 125 g smält smör
Till fyllningen
- 250 g färskost av god kvalitet, mjukad
- 125 g ricotta
- 150 g socker
- 1 msk pressad citron
- 2 msk citronskal, finrivet
- 1 vaniljstång, fröna
- 2 stora ägg från frigående höns
- 2 tsk. majsmjöl
- 2 tsk. vatten
- 100 g vit choklad, smält
- 125 g blandade färska bär
-
Gör så här
-
1Forvärm ugnen till 200 °C / varmluft 180 °C.
-
2Gör kexbotten genom att krossa kexen i en mixer tills de liknar fint ströbröd. Blanda sedan med den torkade kokosen och smöret.
-
3Tryck ut blandningen i botten och upp på sidorna av en buffégryta (26 cm) för att bilda en skorpa. Grädda kexbotten i 8-10 minuter tills den är gyllene. Ta ut den ur ugnen och låt den svalna helt innan du lägger på fyllningen.
-
4För fyllning, vrid ner ugnen till 160 °C/varmluft 140 °C. Mixa färskost, ricotta, socker, citronskal och -saft, vanilj och ägg i en mixer tills blandningen är slät. Blanda majsmjöl och vatten väl i en kopp, tillsätt sedan ostblandningen i mixern tillsammans med den smälta vita chokladen och blanda ihop allt.
-
5Häll över kexbasen och strö över bär. Grädda kakan i 45 - 55 minuter, tills den är gyllene och lagom fast, men lite geléaktig i mitten. Låt svalna i rumstemperatur i 1 timme före servering.