- Fläskkött
Ingredienser
- 3 fläskfiléer
- 4 äpplen
- 600 g palsternacka
- 1 kruka timjan
- 1 msk pepparrot
- 1 ekologisk citron
- 2 msk flytande honung
- ½ dl äppelcidervinäger
- 1 dl äppelmust
- salt & peppar
- färsk timjan till dekoration
-
Gör så här
-
1Krydda fläskfiléerna med salt och peppar, lägg på hela timjankvistar och bind fast dem med hushållssnöre.
-
2Skär äpplena i stora bitar, skala palsternackan och skär den i lagom stora munsbitar.
-
3Lägg äpplen och palsternacka i grytan och riv pepparrot och citronskal över.
-
4Krydda med salt och peppar.
-
5Ringla över flytande honung, äppelmust och äppelcidervinäger och lägg fläskfiléerna ovanpå.
-
6Lägg på locket och stek i ugnen i ca 2 timmar i 170° C, ta av locket och fortsätt steka i 225° C i 15 minuter.
-
7Servera fläskfiléerna i skivor med äpple och pepparrot, färsk timjan och lite av stekskyn.
-
8Servera med en fräsch grönsallad och eventuellt grovt bröd till.