Fläskfilé ugnsstekt i gryta med palsternacka, äpplen och timjan

SVÅRIGHETSGRAD
Avancerad Avancerad
TILLAGNING
Över 2 timmar Över 2 timmar
ANTAL PERSONER
6-8 6-8
Fläskfilé ugnsstekt i gryta med palsternacka, äpplen och timjan
Få en saftig fläskfilé genom att ugnssteka den i gryta. Höstens palsternackor, äpplen och färsk timjan ger en fin brytning till fläskköttet.
HUVUDINGREDIENSER
  • Fläskkött
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 3 fläskfiléer
  • 4 äpplen
  • 600 g palsternacka
  • 1 kruka timjan
  • 1 msk pepparrot
  • 1 ekologisk citron
  • 2 msk flytande honung
  • ½ dl äppelcidervinäger
  • 1 dl äppelmust
  • salt & peppar
  • färsk timjan till dekoration
  • Gör så här

  • 1
    Krydda fläskfiléerna med salt och peppar, lägg på hela timjankvistar och bind fast dem med hushållssnöre.
  • 2
    Skär äpplena i stora bitar, skala palsternackan och skär den i lagom stora munsbitar.
  • 3
    Lägg äpplen och palsternacka i grytan och riv pepparrot och citronskal över.
  • 4
    Krydda med salt och peppar.
  • 5
    Ringla över flytande honung, äppelmust och äppelcidervinäger och lägg fläskfiléerna ovanpå.
  • 6
    Lägg på locket och stek i ugnen i ca 2 timmar i 170° C, ta av locket och fortsätt steka i 225° C i 15 minuter.
  • 7
    Servera fläskfiléerna i skivor med äpple och pepparrot, färsk timjan och lite av stekskyn.
  • 8
    Servera med en fräsch grönsallad och eventuellt grovt bröd till.