Krämig zucchinisoppa

SVÅRIGHETSGRAD
Lättlagat Lättlagat
FÖRBEREDELSETID
Under 30 minuter Under 30 minuter
TILLAGNING
Under 30 minuter Under 30 minuter
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Krämig zucchinisoppa
Denna zucchinisoppa är lätt, god och enkel att göra – en favorit för ett snabbt lunchrecept.
HUVUDINGREDIENSER
  • Grönsaker
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 1 hackad lök
  • 15 ml olivolja
  • 600 g zucchini, hackad
  • 350 g Gournayost (mjuk färskost smaksatt med vitlök och örter)
  • 5 dl kycklingfond
  • 1⁄4 ciabattabröd, rivet i små bitar
  • 4 vitlöksklyftor, skalade, grovt krossade
  • 15 ml olivolja
Salt och peppar efter smak
  • Gör så här

  • 1
    I en Le Creuset 18 cm stekpanna i 3-lagers rostfritt stål, fräs löken i olivolja tills den är genomskinlig. Tillsätt zucchini och stek dem på medelvärme i 5 minuter. Rör ner färskosten och låt den smälta. När färskosten har smält, häll i kycklingfonden – låt puttra i 10 minuter. Krydda med salt och peppar.
  • 2
    Mixa soppan till en slät, krämig konsistens med en stavmixer. Hetta upp en Le Creuset grillpanna och grilla squashstrimlorna. Ställ åt sidan.
  • 3
    Värm ugnen till 200 °C för att göra krutonger. Blanda ciabattabitarna med vitlök, olivolja och kryddor i en stor skål. Fördela dem på en bakplåt och grädda dem i 10-15 minuter eller tills de är spröda och gyllenbruna. Låt det svalna.
  • 4
    Häll den krämiga soppan i skålarna och garnera med rikligt med grillade zucchiniband och krispiga krutonger.