
Den här pastarätten med en stark och krämig sås med tomat och räkor är en perfekt vardagsrätt när du inte vill kompromissa med smaken.
HUVUDINGREDIENSER
- Pasta
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Djup stekpanna m/hjälphandtag Toughened Non-Stick
1 949,00 kr.
Ingredienser
Gör så här
Ingredienser
- Olivolja
- 1 finhackad lök
- 2 pressade vitlöksklyftor
- 2 finhackade starka, röda chilifrukter
- 1 burk skalade tomater
- 125 ml vatten
- 800 g skalade räkor
- 250 ml grädde
- Salt och peppar
- ½ tsk rökt paprikapulver
- 2 msk sirap
- 400 g färsk pasta t.ex. linguine
-
Gör så här
-
1Hetta upp olivolja i en non-stick-wok och fräs lök och vitlök tills de mjuknar. Tillsätt sedan chili och fräs tills den är gyllenbrun.
-
2Tillsätt tomater och vatten och låt sjuda i 15-20 minuter.
-
3Hetta upp olivolja ordentligt i en panna och stek räkorna snabbt. Lägg därefter räkorna i tomatsåsen.
-
4Rör ned grädde i såsen och krydda med salt, peppar, rökt paprikapulver och sirap.
-
5Servera chilitomatsåsen med kokt pasta, t.ex. linguine.