- Lamm
Ingredienser
- 1 finhackad lök
- 2 msk olivolja
- 1 kg lammkött skuret i tärningar
- 1 tsk spiskummin
- 1 hel kanelstång
- 1 tsk hackad ingefära
- 1 tsk hackad vitlök
- 1 tsk torkade chiliflingor eller 1 finhackad grön chili
- 2 apelsiner, ekologiska
- 3 dl lammfond
- 150 g torkade aprikoser
- 100 g pistagenötter, skalade
- 1 msk olivolja
- Några myntablad
-
Gör så här
-
1Värm ugnen till 200° C.
-
2Sautera löken i 1 msk olja i taginens gjutjärnsbotten tills den är genomskinlig och lägg den åt sidan så länge.
-
3Bryn lammköttet runt om och lägg det åt sidan.
-
4Sautera spiskummin, kanel, ingefära, vitlök och chiliflingor i 1 msk olivolja i 2 minuter.
-
5Lägg tillbaka lammet i botten på taginen tillsammans med rivet skal och pressad saft från 1 apelsin. Tillsätt därefter lammfond och aprikoser. Skär den andra apelsinen i klyftor och lägg dem i taginen.
-
6Lägg på locket och ställ in taginen i den varma ugnen i 75 minuter eller tills köttet är mört.
-
7Rosta pistagenötterna i 1 msk olivolja precis innan serveringen. Låt dem svalna och hacka dem grovt.
-
8Strö över nötter och myntablad och servera.