Sesambröd
SVÅRIGHETSGRAD
Lättlagat
Lättlagat
FÖRBEREDELSETID
Mer än 2 timmar.
Mer än 2 timmar.
TILLAGNING
Under en timme
Under en timme
ANTAL PERSONER
4-6
4-6
- TA BORT LÄGG TILL TILL KOKBOK
- DEL
- TRYCK
- TA BORT LÄGG TILL TILL KOKBOK
- DEL
- TRYCK
Det här gyllenbruna brödet, toppat med rostade sesamfrön är det perfekta tillskottet till alla middagar.
HUVUDINGREDIENSER
- Mjöl
Ingredienser
Gör så här
Ingredienser
- 10 dl vetemjöl (typ 550)
- 14 g salt
- 1/2 tesked torrjäst
- 4 dl ljummet vatten
- Sesamfrön
-
Gör så här
-
1Blanda mjöl, salt och jäst i en stor skål. Tillsätt vatten, rör i mjölet med en träslev och knåda med händerna till en smidig deg. Täck över degen och låt den jäsa i rumstemperatur i ungefär 18 timmar.
-
2Pudra arbetsytan med generöst med mjöl. Pudra bröddegen med lite mjöl och knåda den två gånger. Vik in den två gånger. Vänd försiktigt degen för att sträcka ut den och forma en spiral. Sätt ihop ändarna. Skvätt lite ljummet vatten på brödspiralen.
-
3Strö över sesamfrön, placera brödet i brödformen och låt det jäsa övertäckt i ungefär 30 minuter.
-
4Värm ugnen till 250 °C. Baka brödet i Le Creusets brödgryta (med locket på) i 35 minuter. Ta sedan av locket och baka i ytterligare 8–10 minuter. Ta ut brödet och låt det svalna på ett galler.
Verktyg för perfektion
Fler av våra favoritrecept
Hitta allt från klassiska rätter, vackra kakor och exotiska specialiteter.
RECEPT
Världens bästa bröd
Världens bästa bröd är ett enkelt recept på ett knådfritt bröd. Brödet bakas i en gjutjärnsgryta, vilket ger ett saftigt inkråm och en spröd yta.
VI ANVÄNDE
Rund gryta gjutjärn
RECEPT
Världens enklaste grytbröd
Världens enklaste grytbröd har inte fått sitt namn utan anledning. Det innehåller få ingredienser och behöver inte knådas, så du slipper klistriga fingrar.
VI ANVÄNDE
Rund gryta gjutjärn
RECEPT
Grytbröd med surdeg
Grytbröd är så klart gott som det är, men genom att tillföra surdeg tar du din brödbakning till en ny nivå.
VI ANVÄNDE
Rund gryta gjutjärn
RECEPT
Grytbröd med frön
Ett bröd fullt av frön och ett härligt, mjukt inkråm, som passar perfekt till brunch, lunch eller som matbröd.
VI ANVÄNDE
Oval gryta gjutjärn