- Grönsaker
Ingredienser
- 1 msk kokosolja
- 4 små lökar (röd eller gul), skalad och tärnad
- 4 cm ingefära, skalad och riven
- 1,5 kg brysselkål, tvättad och halverad + 200 g för garnering
- 2 msk curry
- 2 msk röd currypasta, valfritt
- Salt och nymald peppar
- 1 liter grönsaks- eller kycklingbuljong
- 400 ml kokosmjölk (1 burk)
- Pressad saft från en ½ citron
- 1 matskedar olivolja
-
Gör så här
-
1Värm kokosoljan i en Le Creuset gryta på medelvärme och låt löken mjukna i ca 10 minuter. Se till att den inte får färg. Tillsätt ingefära, brysselkål, currypulver och röd currypasta (valfritt) och fräs i 1 minut. Smaksätt sedan med salt och peppar innan du häller i den varma buljongen.
-
2Koka upp och låt koka med locket på i ca 10 minuter. Tillsätt kokosmjölken och koka på medelvärme i 20 minuter eller tills brysselkålen är mjuk.
-
3Mixa tills det har en slät konsistens och tillsätt saften av en halv citron.
-
4För att göra garneringen, ta bort bladen från brysselkålen, lägg dem på en bricka, ringla olivolja över och krydda med salt och peppar. Tillaga dem i 200 °C i 8-10 minuter tills de är gyllene och krispiga. Strö den bakade brysselkålen över soppan innan den serveras.