Soppa med brysselkål

SVÅRIGHETSGRAD
Medelsvår Medelsvår
TILLAGNING
Under 1 timme Under 1 timme
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Soppa med brysselkål
Den perfekta vintersoppan full av smak och näringsämnen.
HUVUDINGREDIENSER
  • Grönsaker
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 1 msk kokosolja
  • 4 små lökar (röd eller gul), skalad och tärnad
  • 4 cm ingefära, skalad och riven
  • 1,5 kg brysselkål, tvättad och halverad + 200 g för garnering
  • 2 msk curry
  • 2 msk röd currypasta, valfritt
  • Salt och nymald peppar
  • 1 liter grönsaks- eller kycklingbuljong
  • 400 ml kokosmjölk (1 burk)
  • Pressad saft från en ½ citron
  • 1 matskedar olivolja
  • Gör så här

  • 1
    Värm kokosoljan i en Le Creuset gryta på medelvärme och låt löken mjukna i ca 10 minuter. Se till att den inte får färg. Tillsätt ingefära, brysselkål, currypulver och röd currypasta (valfritt) och fräs i 1 minut. Smaksätt sedan med salt och peppar innan du häller i den varma buljongen.
  • 2
    Koka upp och låt koka med locket på i ca 10 minuter. Tillsätt kokosmjölken och koka på medelvärme i 20 minuter eller tills brysselkålen är mjuk.
  • 3
    Mixa tills det har en slät konsistens och tillsätt saften av en halv citron.
  • 4
    För att göra garneringen, ta bort bladen från brysselkålen, lägg dem på en bricka, ringla olivolja över och krydda med salt och peppar. Tillaga dem i 200 °C i 8-10 minuter tills de är gyllene och krispiga. Strö den bakade brysselkålen över soppan innan den serveras.