- Grönsaker
Ingredienser
- 25 g smör
- 1 vitlöksklyfta
- 1 kg palsternackor
- 300 g potatis
- 300 g bacon
- 1 lök
- 1 dl vitt vin
- 3,5 dl grädde
- Salt och peppar
- 300 g Reblochon
- 50 g riven Comté
-
Gör så här
-
1Värm ugnen till 200° C.
-
2Skiva palsternackor och potatis och blanchera dem i kokande vatten i 3-4 minuter. Häll av vattnet.
-
3Tärna baconet och stek det knaprigt i en stekpanna. Ställ det åt sidan. Finhacka lök och vitlök och fräs i smör i en stekpanna tills löken är genomskinlig.
-
4Tillsätt vitt vin och krydda med salt och peppar. Koka ihop några minuter och tillsätt sedan grädden.
-
5Smörj en ugnsfast form med smör. Lägg palsternacka och potatis i botten, lägg sedan på bacon, lökblandning och Reblochon. Avsluta med riven Comté.
-
6Ställ formen i ugnen i ca 30 min. Tartifletten är klar när den har fått en bubblande, gyllenbrun och spröd yta.