Ingredienser
- 100 g skållad och skalad mandel, grovhackad
- 100 g tranbär
- 2 dl vit rom
- 1 flaska vitt vin
- ½ flaska vitt portvin
- 1 apelsin, skivad
- En bit färsk ingefära (ca 3 cm), skalad och tunt skivad
- ½ tsk hel svartpeppar
- 1 tsk kryddnejlika
- 1 tsk kardemummakärnor
- 2 stjärnanis
- 2 kanelstänger
-
Gör så här
-
1Häll tranbär, hackade mandlar och rom i en burk med tätslutande lock. Låt det stå och dra i minst 1 timme – gärna över natten.
-
2När det är dags att servera glöggen: häll vitt vin, portvin, apelsin, ingefära och kryddorna i en gryta och värm blandningen på låg värme i 15 minuter tills allt är genomvarmt. Se till att glöggen inte kokar.
-
3Lägg i de marinerade tranbären och mandeln. Du kan även hälla i den rom som blir över efter smak. Servera glöggen varm.