- Mjöl
Ingredienser
- 1 ¼ dl mjölk
- 2 stora ägg
- ½ tsk salt
- 2 msk socker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 ½ dl mjöl
- Ca 10 g smör till pannan
- Färska bär
- Hackad mandel
- Hackad choklad
- Färsk mynta
-
Gör så här
-
1Häll mjölken i en skål och tillsätt mjöl, socker, salt och vaniljsocker. Vispa ihop ordentligt. Tillsätt äggen och fortsätt vispa tills smeten är helt slät. Låt pannkakssmeten vila i ca 30 minuter.
-
2Värm ugnen till 200 °C (varmluftsugn) och ställ in gjutjärnspannan i ugnen så att den blir varm.
-
3Ta ut pannan ur ugnen när pannkakssmeten har vilat. Lägg smöret i pannan och låt det smälta innan smeten hälls på. Se till att smeten flyter ut i hela pannan. Ställ in pannan i ugnen igen och grädda pannkakan i ca 15–20 minuter. Nu höjer sig smeten längs pannans kant. Pannkakan är färdig när den är fint ljusbrun i mitten och lite mera brun och spröd i kanten.
-
4Dekorera den ljumna pannkakan med färska bär, hackad mandel, hackad choklad och myntablad och servera den i pannan.