Bakad hokkaidopumpa och morötter med vitlök och timjan

SVÅRIGHETSGRAD
Medelsvår Medelsvår
TILLAGNING
Under 1 timme Under 1 timme
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Bakad hokkaidopumpa och morötter med vitlök och timjan
Detta recept på bakad och kryddad hokkaidopumpa och morötter passar perfekt till biffen eller som del i en god vegetarisk måltid. Rätten tar inte lång tid att förbereda och sedan sköter grönsakerna sig själva i ugnen. Enkelt och smakrikt.
HUVUDINGREDIENSER
  • Grönsaker
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 12 morötter (en blandning av olika färger)
  • 1 liten hokkaidopumpa
  • 8 vitlöksklyftor
  • 6 kvistar timjan
  • 4 msk olivolja
  • 3 msk brunt farinsocker
  • Salt och peppar
  • Gör så här

  • 1
    Värm ugnen till 180 °C.
  • 2
    Tvätta morötterna noga.
  • 3
    Skär morötterna på längden utan att skala dem.
  • 4
    Lägg dem i Le Creusets stengodsform ihop med olivolja, timjan, salt och peppar och strö över brunt farinsocker.
  • 5
    Ställ in formen i ugnen.
  • 6
    Rensa hokkaidon och skär den i tunna skivor på längden.
  • 7
    Lägg pumpaskivorna i formen när morötterna har bakats i 20 minuter och blanda försiktigt.
  • 8
    Baka i ytterligare 20 minuter. Morötterna behöver längre tid i ugnen än pumpan.
  • 9
    Känn efter om grönsakerna är klara med en knivspets. De ska vara möra.
  • 10
    Höj värmen till 210 °C och baka i ytterligare 5–10 minuter tills grönsakerna har fått en vacker färg. Servera genast.
 
Tips
Undvik matsvinn och spara eventuella rester. Se vårt recept på mos av kycklingbröst med skogssvamp och rester av hokkaido och morötter.
 
 
Le Creuset