- Grönsaker
Ingredienser
- 12 morötter (en blandning av olika färger)
- 1 liten hokkaidopumpa
- 8 vitlöksklyftor
- 6 kvistar timjan
- 4 msk olivolja
- 3 msk brunt farinsocker
- Salt och peppar
-
Gör så här
-
1Värm ugnen till 180 °C.
-
2Tvätta morötterna noga.
-
3Skär morötterna på längden utan att skala dem.
-
4Lägg dem i Le Creusets stengodsform ihop med olivolja, timjan, salt och peppar och strö över brunt farinsocker.
-
5Ställ in formen i ugnen.
-
6Rensa hokkaidon och skär den i tunna skivor på längden.
-
7Lägg pumpaskivorna i formen när morötterna har bakats i 20 minuter och blanda försiktigt.
-
8Baka i ytterligare 20 minuter. Morötterna behöver längre tid i ugnen än pumpan.
-
9Känn efter om grönsakerna är klara med en knivspets. De ska vara möra.
-
10Höj värmen till 210 °C och baka i ytterligare 5–10 minuter tills grönsakerna har fått en vacker färg. Servera genast.