- Fläskkött
Ingredienser
- 600 g griskinder (ca 2-3 per person)
- 2 msk olja
- 1 msk tomatpuré
- 4 vitlöksklyftor
- ½ flaska rödvin
- 5 dl vatten
- 10 lagerblad
- 6 kvistar timjan
- 25 g blötlagd torkad svamp
- 3 morötter
- 2 lökar
- 2 kvistar blekselleri
- 1 tsk salt
- ½ tsk malen svartpeppar
-
Gör så här
-
1Putsa köttet och bryn i olja i en stekgryta.
-
2Tillsätt tomatpuré, vitlök och svartpeppar. Låt steka i ca 2 minuter.
-
3Häll på rödvinet och vatten och låt sjuda i 10 minuter.
-
4Tillsätt svampen och timjan och fortsätt sjuda i ca 1 timme under lock.
-
5Tillsätt till sist grönsakerna och sjud i 30 minuter under lock tills köttet är mört.
-
6Smaka av med salt och peppar. Servera rätten med potatismos, pärldinkel, ris eller bröd.