Cassoulet

SVÅRIGHETSGRAD
Medelsvår Medelsvår
TILLAGNING
Under 2 timmar Under 2 timmar
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Cassoulet
Cassoulet är en typisk fransk "gryta", men den är mer ett koncept än ett verkligt recept. Rätten innehåller alltid bönor och saltat fläsk eller bacon, men dessutom ger varje kock maträtten sin egen personliga prägel. Det kan till exempel vara att lägga till lokala korvar eller confiterad anka, gris, gårdskyckling eller gås. Vi har satt ihop det vi tror är den perfekta kombinationen, och vi är säkra på att rätten kommer att älskas alla som smakar på den.
HUVUDINGREDIENSER
  • Anka
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 250 g bacon
  • 2 msk ankfett
  • 3 rödlökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 morötter
  • 2 stjälkar blekselleri
  • 4–6 kryddiga korvar
  • 4 kvistar rosmarin
  • 4 lagerblad
  • 4 confiterade anklår
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 l kycklingbuljong
  • 2 burkar limabönor
  • 5 msk grovt ströbröd
  • Gör så här

  • 1
    Stek grovt tärnat bacon lätt i ankfettet. När baconet har fått lite färg tillsätts skivad lök, vitlök och morötter samt fint tärnad blekselleri i grytan. Sautera tills löken är genomskinlig.
  • 2
    Tillsätt korv och örter tillsammans med tomatpuré och buljong. Låt småkoka i cirka 10 minuter innan confiterade lår och bönor tillsätts. Låt småkoka i ytterligare 10 minuter, strö sedan över ströbröd och ställ in grytan i ugnen i 180 °C i cirka 45 minuter.
  • 3
    Servera rätten direkt från grytan med bröd och en grönsallad.