- Anka
Ingredienser
- 250 g bacon
- 2 msk ankfett
- 3 rödlökar
- 4 vitlöksklyftor
- 2 morötter
- 2 stjälkar blekselleri
- 4–6 kryddiga korvar
- 4 kvistar rosmarin
- 4 lagerblad
- 4 confiterade anklår
- 1 msk tomatpuré
- 1 l kycklingbuljong
- 2 burkar limabönor
- 5 msk grovt ströbröd
-
Gör så här
-
1Stek grovt tärnat bacon lätt i ankfettet. När baconet har fått lite färg tillsätts skivad lök, vitlök och morötter samt fint tärnad blekselleri i grytan. Sautera tills löken är genomskinlig.
-
2Tillsätt korv och örter tillsammans med tomatpuré och buljong. Låt småkoka i cirka 10 minuter innan confiterade lår och bönor tillsätts. Låt småkoka i ytterligare 10 minuter, strö sedan över ströbröd och ställ in grytan i ugnen i 180 °C i cirka 45 minuter.
-
3Servera rätten direkt från grytan med bröd och en grönsallad.