- Mejeriprodukt
Ingredienser
- 1 vaniljstång
- 2,5 dl mjölk
- 2,5 dl grädde
- 6 äggulor
- 125 g socker
- 2 msk rörsocker
-
Gör så här
-
1Blanda grädde och mjölk.
-
2Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Blanda vaniljstång och frön med mjölk och grädde. Värm upp blandningen på svag värme tills den börjar koka och låt koka i ca 20 minuter.
-
3Vispa ihop äggulor och socker utan att det skum mar. Häll den varma vätskan över äggulorna och blanda runt. Låt vila i 1 timme. Plocka upp vaniljstången, häll blandningen i for marna och grädda i 40 minuter i ugnen i 90° C.
-
4Låt svalna och strö över rörsocker. Smält sockret på toppen med en gasolbrännare för att få en spröd yta av karamell.