Focaccia med rosmarin, oliver och havssalt

SVÅRIGHETSGRAD
Medelsvår Medelsvår
TILLAGNING
Under 1 timme Under 1 timme
ANTAL PERSONER
6-8 6-8
Focaccia med rosmarin, oliver och havssalt
Enligt italiensk tradition ska ett klassiskt focacciabröd toppas med färsk rosmarin, oliver och havssalt. Det här receptet ger ett bröd med en spröd skorpa.
HUVUDINGREDIENSER
  • Mjöl
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 5 dl vatten
  • 20 g jäst
  • 1 msk salt
  • 3 msk olivolja
  • 4 stora kvistar rosmarin
  • 600 g vetemjöl
  • Gör så här

  • 1
    Rör ut jästen i vattnet i en skål och rör därefter i salt, olja och finhackad rosmarin.
  • 2
    Häll mjölet i skålen lite i taget och blanda ordentligt till en ganska blöt deg. Låt degen jäsa på en sval plats i minst 6 timmar, helst över natten.
  • 3
    Degen är klar när den jäst till ca dubbla storleken.Lägg degen i en oljad gryta och låt brödet jäsa en halvtimme till i rumstemperatur.
  • 4
    Grädda brödet i grytan med lock på i 200 grader i 30-35 minuter. Kontrollera att brödet är färdigt genom att knacka på det. När det låter ihåligt är det klart.
  • 5
    Ta försiktigt upp brödet och låt det svalna på galler.