- Mjöl
Ingredienser
- 5 dl vatten
- 20 g jäst
- 1 msk salt
- 3 msk olivolja
- 4 stora kvistar rosmarin
- 600 g vetemjöl
-
Gör så här
-
1Rör ut jästen i vattnet i en skål och rör därefter i salt, olja och finhackad rosmarin.
-
2Häll mjölet i skålen lite i taget och blanda ordentligt till en ganska blöt deg. Låt degen jäsa på en sval plats i minst 6 timmar, helst över natten.
-
3Degen är klar när den jäst till ca dubbla storleken.Lägg degen i en oljad gryta och låt brödet jäsa en halvtimme till i rumstemperatur.
-
4Grädda brödet i grytan med lock på i 200 grader i 30-35 minuter. Kontrollera att brödet är färdigt genom att knacka på det. När det låter ihåligt är det klart.
-
5Ta försiktigt upp brödet och låt det svalna på galler.