- Ost
Ingredienser
- 175 g feta
- 125 g mozzarella
- 50 g vetemjöl
- salt och nymald peppar
- 1 msk herbes de provence
- 1 ägg
- 100 g grovt ströbröd
- 1 liter frityrolja
-
Gör så här
-
1Skär feta och mozzarella i ca 3 x 3 cm stora tärningar.
-
2Lägg mjölet i en skål och blanda ned salt, peppar och herbes de Provence i mjölet.
-
3Vispa upp ägget i en annan skål och lägg ströbrödet i en tredje skål.
-
4Doppa osttärningarna först i mjöl, sedan i ägg och sist i ströbröd.
-
5Hetta upp oljan i en gjutjärnsgryta. Prova med en tandpetare om oljan är tillräckligt varm. Om det kommer små bubblor runt tandpetaren är oljan klar.
-
6Fritera osttärningarna tills de är gyllenbruna och frasiga och låt dem rinna av på hushållspapper.