Friterade feta- och mozzarellabollar

SVÅRIGHETSGRAD
Lättlagat Lättlagat
FÖRBEREDELSETID
Under 30 minuter Under 30 minuter
TILLAGNING
Under 30 minuter Under 30 minuter
ANTAL PERSONER
6-8 6-8
Friterade feta- och mozzarellabollar
Fritters med fetaost och mozzarella är en snabb och enkel rätt som passar bra som förrätt innan den övriga maten.
HUVUDINGREDIENSER
  • Ost
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 175 g feta
  • 125 g mozzarella
  • 50 g vetemjöl
  • salt och nymald peppar
  • 1 msk herbes de provence
  • 1 ägg
  • 100 g grovt ströbröd
  • 1 liter frityrolja
  • Gör så här

  • 1
    Skär feta och mozzarella i ca 3 x 3 cm stora tärningar.
  • 2
    Lägg mjölet i en skål och blanda ned salt, peppar och herbes de Provence i mjölet.
  • 3
    Vispa upp ägget i en annan skål och lägg ströbrödet i en tredje skål.
  • 4
    Doppa osttärningarna först i mjöl, sedan i ägg och sist i ströbröd.
  • 5
    Hetta upp oljan i en gjutjärnsgryta. Prova med en tandpetare om oljan är tillräckligt varm. Om det kommer små bubblor runt tandpetaren är oljan klar.
  • 6
    Fritera osttärningarna tills de är gyllenbruna och frasiga och låt dem rinna av på hushållspapper.
 
Tips
Stick eventuellt tandpetare i de frasiga ostbollarna och servera dem gärna med plommonmarmelad och bjud mousserande vin att dricka till!
 
 
Le Creuset