Grekisk skuren rosett med orzo

SVÅRIGHETSGRAD
Medelsvår Medelsvår
FÖRBEREDELSETID
Under 30 minuter Under 30 minuter
TILLAGNING
Mer än 2 timmar. Mer än 2 timmar.
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Grekisk skuren rosett med orzo
Den perfekta steken i familjestil. Kombinera detta krispiga, saftiga fläskkött med orzopastaris för ett utsökt söndagsalternativ.
HUVUDINGREDIENSER
  • Kött
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 1,6 kg fläskbog skuren, urbenad
  • Havssalt och nymald peppar efter smak
  • Olivolja
  • 5 g färsk oregano
  • 5 g färsk timjan
  • 5 g färsk rosmarin
  • 5 g färsk salvia
  • 2 citroner, pressade
  • 1 vitlöksklyfta
  • 6 schalottenlökar, halverade
  • 100 g svarta oliver
  • 70 g kaprisbär
  • 500 ml hönsbuljong
  • 65 dl torrt vitt vin
  • 500 g pastaris
  • 45 ml olivolja
  • Gör så här

  • 1
    Krydda fläskskinnet väl med salt. Låt stå utan lock i kylen över natten för att torka ut.
  • 2
    Värm ugnen till 180 °C (160 °C varmluft).
  • 3
    Lägg fläsket i 27 cm oval gryta i gjutjärn. Skär bort fettet och tillsätt väl med olivolja. Strö över örter, citronsaft, vitlök, schalottenlök, oliver och kapris i grytan. Häll buljongen och det vita vinet i grytan och se till att inte röra vid skinnet. Täck med lock och koka långsamt i fyra timmar.
  • 4
    Sätt ugnen på 220°C (200°C varmluft), ta av locket från kastrullen och skrapa bort fettlagret som lossnat från fläsket. Häll av vätskan och sätt tillbaka fläsket i ugnen i cirka en timme. Grilla skinnet mot slutet om det inte är sprucket. Koka orzopastan al dente, tillsätt olivolja och krydda. Ställ åt sidan till servering. Skär köttet och servera i den varma buljongen med den varma orzon och fler färska örter efter behov.