- Frukt
Ingredienser
- 250 g mjukt smör
- 250 g socker
- 4 ägg
- 75 g riven marsipan
- 200 g mjöl
- 1 tsk bakpulver
- 200 g färska bär efter smak – här används blåbär, men det går även bra med hallon eller björnbär
- 25 g skållad och skalad, hackad mandel
- 2 ½ dl lätt crème fraiche 15 %
- ½ tsk vaniljpulver eller fröna från ½ vaniljstång
-
Gör så här
-
1Lägg smör och socker i en skål och vispa ordentligt tills det blir vitt och pösigt.
-
2Tillsätt äggen ett i taget och vispa ordentligt mellan varje ägg. Blanda ned den rivna marsipanen i smeten.
-
3Blanda bakpulver med mjöl och vänd försiktigt ned blandningen i smeten.
-
4Smörj en bakform eller en fin ugnsfast form, här används en ugnsfast form på ca 32 x 22 cm.
-
5Häll smeten i formen och fördela bären över smeten. Strö över den hackade mandeln.
-
6Grädda kakan i 170° i ca 50–60 minuter tills den är genomgräddad. Prova att sticka i kakan med en gaffel – den får inte vara kladdig när du tar upp den.
-
7Servera kakan ljummen med crème fraiche blandad med vanilj.