Karamelliserad persikopaj

SVÅRIGHETSGRAD
Lättlagat Lättlagat
FÖRBEREDELSETID
Under 30 minuter Under 30 minuter
TILLAGNING
Under 30 minuter Under 30 minuter
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Karamelliserad persikopaj
Upplev glädjen av nybakad paj - få saker är lika tillfredsställande. En snabb och läcker efterrätt med en tårtliknande mördegstoppning och karamelliserade persikor. Perfekt med kall vispgrädde eller vaniljkräm.
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 2 x 420 g konserverade persikor, avrunna
  • Skalet från 1 citron
  • 100 ml mjölk plus 30 ml till pensling av degen
  • 5 ml vaniljessens
  • 1 ägg från frigående höns
  • 280 g kakmjöl
  • 140 g smör, kylt och i tärningar
  • 140 g socker
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk brunt farinsocker
  • Vispad grädde eller vaniljkräm till servering
  • Gör så här

  • 1
    Värm ugnen till 180°C (varmluft).
  • 2
    Smält smöret till fyllningen tills det börjar bli brunt och skumma; rör runt så det inte bränns. Låt persikorna rinna av och spara vätskan till senare. Tillsätt de avrunna persikorna i smöret och stek i någon minut tills de är karamelliserade. Ta av från värmen, strö över citronzest och fördela persikorna i fyra La Collection Petits Fours minigrytor.
  • 3
    Vispa ihop mjölk, vanilj och ägg till degen. Lägg mjöl och smör i en stor bunke och gnugga tills det bildas grova brödsmulor. Tillsätt socker och bakpulver och blanda väl. Tillsätt de blöta ingredienserna till mjölblandningen och blanda tills en deg bildas. Fördela degen i skedar mellan de fyra minigrytorna, pensla med mjölk och strö över farinsocker. Grädda dem i 30-35 minuter tills degen är gyllene och genomstekt. Servera med vispgrädde eller vaniljkräm.