Ingredienser
- 50 g smör
- 2 x 420 g konserverade persikor, avrunna
- Skalet från 1 citron
- 100 ml mjölk plus 30 ml till pensling av degen
- 5 ml vaniljessens
- 1 ägg från frigående höns
- 280 g kakmjöl
- 140 g smör, kylt och i tärningar
- 140 g socker
- 1 tsk bakpulver
- 2 msk brunt farinsocker
- Vispad grädde eller vaniljkräm till servering
-
Gör så här
-
1Värm ugnen till 180°C (varmluft).
-
2Smält smöret till fyllningen tills det börjar bli brunt och skumma; rör runt så det inte bränns. Låt persikorna rinna av och spara vätskan till senare. Tillsätt de avrunna persikorna i smöret och stek i någon minut tills de är karamelliserade. Ta av från värmen, strö över citronzest och fördela persikorna i fyra La Collection Petits Fours minigrytor.
-
3Vispa ihop mjölk, vanilj och ägg till degen. Lägg mjöl och smör i en stor bunke och gnugga tills det bildas grova brödsmulor. Tillsätt socker och bakpulver och blanda väl. Tillsätt de blöta ingredienserna till mjölblandningen och blanda tills en deg bildas. Fördela degen i skedar mellan de fyra minigrytorna, pensla med mjölk och strö över farinsocker. Grädda dem i 30-35 minuter tills degen är gyllene och genomstekt. Servera med vispgrädde eller vaniljkräm.