Ingredienser
- 2,4 dl grädde
- 0,6 dl rörsocker
- 1 tsk vaniljextrakt
- 6 kardemummakapslar, krossade
- 3 stora äggulor från frigående höns
- 1 nypa salt
- 90 g rubinchoklad, hackad (se kockens anteckningar för alternativ)
- Marängbitar till servering
-
Gör så här
-
1Tillsätt grädde, socker, vaniljextrakt och kardemumma i en medelstor gryta. Hetta upp på medelvärme och rör om tills allt socker har lösts upp. Låt dra i 10 minuter och svalna något.
-
2Separera under tiden äggen och lägg äggulorna i en medelstor skål. Vispa dem och häll ner den upphettade gräddblandningen i äggen under ordentlig vispning. Tillsätt en nypa salt och häll tillbaka blandningen i en gryta. Koka på medelvärme under konstant omrörning tills det tjocknat.
-
3Ta av från värmen och tillsätt chokladen. Rör om tills all choklad smält.
-
4Fördela moussen i fyra La Collection Petits Fours minigrytor och ställ i kylen över natten. Servera kyld med marängbitar som garnering.
-
5Använd äggvitan för att göra marängen.