Mug cake med vit choklad och hallon i mikron

SVÅRIGHETSGRAD
Lättlagat Lättlagat
FÖRBEREDELSETID
Under 30 minuter Under 30 minuter
TILLAGNING
Under 30 minuter Under 30 minuter
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Mug cake med vit choklad och hallon i mikron
Förenkla ditt liv och unna dig något gott på några minuter med en dessert i mikrovågsugn. Den är rolig, finurlig och perfekt för vänner eller ett pyjamasparty för barnen. Servera med alla dina favorittoppings.
HUVUDINGREDIENSER
  • Choklad
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 210g kakmjöl
  • 5 ml bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 1,8 dl socker
  • 1,8 dl mjölk
  • 10 ml vaniljextrakt
  • 50 ml rapsolja plus 1 tsk
  • 0,6 dl hallon eller jordgubbar, spara några till toppen
  • 0,6 dl vit choklad, grovt hackad
  • Gör så här

  • 1
    Smörj fyra La Collection Petits Fours 200ml muggar.
  • 2
    Häll de torra ingredienserna i en bunke och blanda samman. Vispa ihop mjölk, vanilj och olja i en separat skål. Blanda ner de blöta ingredienserna i det torra och blanda väl.
  • 3
    Tillsätt en sked av blandningen i varje mugg. Lägg i ett hallon och lite choklad i varje mugg innan du lägger i ytterligare en sked smet. Toppa med två eller tre hallon och lite mer vit choklad.
  • 4
    Sätt två muggar i mikron åt gången och värm dem i 5 minuter. Stäng av mikrovågsugnen helt, låt muggarna svalna i 20 sekunder och värm dem i ytterligare 30 sekunder. Stoppa mikrovågsugnen igen och värm upp dem i 30 sekunder en sista gång. Det kan vara nödvändigt att lägga till ytterligare 10-20 sekunder, beroende på styrkan på din mikrovågsugn. De snabba tillagningstiderna säkerställer att kakan inte svämmar över och att du får de bästa tillagningsresultaten.
  • 5
    De snabba tillagningstiderna säkerställer att kakan inte svämmar över och att du får de bästa tillagningsresultaten.