- Choklad
Ingredienser
- 210g kakmjöl
- 5 ml bakpulver
- 1 tsk salt
- 1,8 dl socker
- 1,8 dl mjölk
- 10 ml vaniljextrakt
- 50 ml rapsolja plus 1 tsk
- 0,6 dl hallon eller jordgubbar, spara några till toppen
- 0,6 dl vit choklad, grovt hackad
-
Gör så här
-
1Smörj fyra La Collection Petits Fours 200ml muggar.
-
2Häll de torra ingredienserna i en bunke och blanda samman. Vispa ihop mjölk, vanilj och olja i en separat skål. Blanda ner de blöta ingredienserna i det torra och blanda väl.
-
3Tillsätt en sked av blandningen i varje mugg. Lägg i ett hallon och lite choklad i varje mugg innan du lägger i ytterligare en sked smet. Toppa med två eller tre hallon och lite mer vit choklad.
-
4Sätt två muggar i mikron åt gången och värm dem i 5 minuter. Stäng av mikrovågsugnen helt, låt muggarna svalna i 20 sekunder och värm dem i ytterligare 30 sekunder. Stoppa mikrovågsugnen igen och värm upp dem i 30 sekunder en sista gång. Det kan vara nödvändigt att lägga till ytterligare 10-20 sekunder, beroende på styrkan på din mikrovågsugn. De snabba tillagningstiderna säkerställer att kakan inte svämmar över och att du får de bästa tillagningsresultaten.
-
5De snabba tillagningstiderna säkerställer att kakan inte svämmar över och att du får de bästa tillagningsresultaten.