Liten tigerkaka

SVÅRIGHETSGRAD
Medelsvår Medelsvår
FÖRBEREDELSETID
Under 30 minuter Under 30 minuter
TILLAGNING
Under en timme Under en timme
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Liten tigerkaka
Det bästa av båda världar! Den här lilla kakan, bakad i vår lilla brödform, är fylld med både vanilj och kakao och har en inbjudande, marmorerad look.
HUVUDINGREDIENSER
  • Mjöl
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 120 g smält smör
  • 110 g strösocker
  • 3 ägg
  • 120 g kärnmjölk
  • 2 teskedar vaniljpasta
  • 200 g vetemjöl
  • 1 tesked bakpulver
  • 1/2 tesked natriumbikarbonat
  • Lite salt
  • 20 g kakao
  • Gör så här

  • 1
    Förvärm ugnen till 180°C.
  • 2
    Klä en 18,5 cm brödform med bakplåtspapper.
  • 3
    Smält smöret och lägg det åt sidan. Vispa socker och ägg tillsammans med en elvisp till dubbel storlek. Vispa ihop det smälta, avsvalnade smöret, kärnmjölken och vaniljpasta. Tillsätt långsamt kärnmjölksblandningen i äggen och sockret. Vispa medan du tillsätter.
  • 4
    Sikta ihop mjöl, salt och bakpulver. Rör försiktigt ihop de torra ingredienserna, en tredjedel i taget, i de våta ingredienserna tills de precis har blandats samman. Dela upp smeten i två separata skålar.
  • 5
    Sikta kakaopulvret i en av skålarna och vänd försiktigt till en chokladdeg. Häll omväxlande i smeten i brödformen för att skapa en marmoreffekt, börja med vanilj, sedan choklad och upprepa.
  • 6
    För in en kniv i smeten och skapa en sicksackrörelse. Baka i 35-40 minuter eller tills kakan är klar. Låt kakan svalna i formen i 20 minuter innan du vänder ut den på ett galler. Servera kakan när den svalnat.