Tänk på säkerheten – använd alltid grytlappar när du handskas med något hett.
Använd produkten på den platta som passar bäst – då kommer maten att bli jämnare tillagad och det minskar risken för skador på handtag och sidor. Detta är särskilt viktigt på induktionshällar. Om du använder en platta i fel storlek är risken stor att hällen inte kommer att ”känna igen” produkten.
Matlagning på medelhög eller låg värme ger bäst resultat – även när du steker och fräser. Låt produkten värmas upp gradvis för god smak och jämn tillagning. Om du behöver använda högre värme, sänk den när du uppnått önskad värme.
Undvik ”boost” funktionen när du lagar mat på induktionshäll eftersom den endast ska användas för snabb uppvärmning av stora mängder vatten.
Dra aldrig produkten på en spis/häll med glasyta eftersom detta kan skada både produktens botten och glaset. Lyft istället alltid produkten på och av, eller över ytan.
Om du använder salt, häll det inte direkt på ytan av rostfritt stål. För att undvika skador, tillsätt det till varm vätska eller mat.
Ställ den på en värmebeständig yta när den är varm.
Lämna minst 5 cm avstånd mellan värmekällan och den övre delen av produkten när du använder den med ugnens grillfunktion.