Paj med tomat och brieost

SVÅRIGHETSGRAD
Medelsvår Medelsvår
FÖRBEREDELSETID
Under 30 minuter Under 30 minuter
TILLAGNING
Under 2 timmar Under 2 timmar
ANTAL PERSONER
6-8 6-8
Paj med tomat och brieost
Denna välsmakande, kryddiga paj är gjord av butiksdeg och toppad med tomater och brieost. Perfekt för en lätt lunch eller middag
HUVUDINGREDIENSER
  • Ost
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 2 förpackningar mördeg à 400g
TILL FYLLNINGEN
  • 6 ägg från frigående höns
  • 160 ml mjölk
  • 160 ml grädde
  • Havssalt och nymald svartpeppar
  • 10 g hackad bladpersilja
  • 1 x 250 g brieost i skivor (köp en extra om du också vill servera något vid sidan av)
  • 140 g avrunna soltorkade tomater
  • Skivade färska tomater till servering
  • Basilika till servering
  • Olivolja till dressing
  • Gör så här

  • 1
    Värm ugnen till 180°C (160° varmluft).
  • 2
    Låt degen tina lite och överlappa sedan de två lagren. Kavla ut dem på en mjölad yta och lägg ihop dem till en stor bit.
  • 3
    Använd vår 28 cm räfflade pajform och lägg försiktigt degen i ugnsformen. Se till att degen är jämnt fördelad i pajformen och klipp bort överflödig deg vid behov. Pricka botten av degen med en gaffel. Klä pajen med bakplåtspapper och lägg på bakbönor eller ris. Grädda i 25-30 minuter, tills degen är gyllene och nästan genomgräddad. Ta ut den ur ugnen och ta bort bakplåtspapper och bönorna/riset. Låt pajbotten svalna.
  • 4
    Vispa nu ihop ägg, mjölk och grädde. Krydda och tillsätt persiljan. Lägg den skivade brieosten och de soltorkade tomaterna jämnt på den avsvalnade pajbotten. Tillsätt nu äggblandningen. Grädda i 35-40 minuter tills ytan är gyllene och fast.
  • 5
    Servera pajen varm med färska tomater, basilika och lite olivolja.