- Ost
Ingredienser
- 2 förpackningar mördeg à 400g
- 6 ägg från frigående höns
- 160 ml mjölk
- 160 ml grädde
- Havssalt och nymald svartpeppar
- 10 g hackad bladpersilja
- 1 x 250 g brieost i skivor (köp en extra om du också vill servera något vid sidan av)
- 140 g avrunna soltorkade tomater
- Skivade färska tomater till servering
- Basilika till servering
- Olivolja till dressing
-
Gör så här
-
1Värm ugnen till 180°C (160° varmluft).
-
2Låt degen tina lite och överlappa sedan de två lagren. Kavla ut dem på en mjölad yta och lägg ihop dem till en stor bit.
-
3Använd vår 28 cm räfflade pajform och lägg försiktigt degen i ugnsformen. Se till att degen är jämnt fördelad i pajformen och klipp bort överflödig deg vid behov. Pricka botten av degen med en gaffel. Klä pajen med bakplåtspapper och lägg på bakbönor eller ris. Grädda i 25-30 minuter, tills degen är gyllene och nästan genomgräddad. Ta ut den ur ugnen och ta bort bakplåtspapper och bönorna/riset. Låt pajbotten svalna.
-
4Vispa nu ihop ägg, mjölk och grädde. Krydda och tillsätt persiljan. Lägg den skivade brieosten och de soltorkade tomaterna jämnt på den avsvalnade pajbotten. Tillsätt nu äggblandningen. Grädda i 35-40 minuter tills ytan är gyllene och fast.
-
5Servera pajen varm med färska tomater, basilika och lite olivolja.