- Frukt
Ingredienser
- Butiksköpt söt bulldeg
- 200 g jordgubbssylt
- Skalet från 1 apelsin
- 20 g hackade mandlar
- Smält smör till pensling
- Saft från 1 apelsin eller blodapelsin
- 300 g florsocker
-
Gör så här
-
1Lägg degen på en mjölad yta. Kavla ut tills degen har en rektangulär form - ca. 45 cm lång. Dela degen i två lika stora delar genom att skära den vertikalt.
-
2Bred ut sylten över ena halvan, lämna den andra bar. Riv apelsinskalet över sylten, och strö mandelbitarna jämnt över toppen. Lägg den andra halvan av degen ovanpå degen, så att den får formen av en smörgås. Tryck ner lätt så att degen fastnar bättre. Skär degen i åtta ca. 2,5 cm breda remsor.
-
3För att bilda en bulle, ta en remsa och vik den på mitten. Vrid den som du skulle göra en kanelrulle och för ihop båda ändarna för att bilda en tvinnad bulle.
-
4Smörj en 26 cm stor Le Creuset Heritage-ugnsform och lägg alla bullar i den. Täck över och låt jäsa i en timme. Pensla de jästa bullarna med smör och strö extra mandel på toppen om du vill innan du gräddar dem i 180 °C i 30-35 minuter. Grädda bullarna tills de är gyllene och genomgräddade.
-
5Medan bullarna gräddas gör du glasyren genom att blanda båda ingredienserna. Pensla den färdiga glasyren över de varma bullarna. Låt allt svalna i 5 minuter och servera.