- Ris
Ingredienser
- 1,5 l standardmjölk
- 250 g grötris
- Socker
- Mald kanel
- Smör
-
Gör så här
-
1Värm ugnen till 150 °C (vanlig ugn).
-
2Värm mjölken på låg värme i gjutjärnsgrytan på spisen till dess att mjölken börjar småkoka. Tänk på att göra detta långsamt så att mjölken inte bränns vid.
-
3Häll i grötriset och låt småkoka i 5 minuter. Rör om hela tiden.
-
4Stäng av värmen, sätt på locket och ställ in grytan i den varma ugnen. Ugnsbaka i 40 minuter.
-
5Rör om risgrynsgröten och sätt tillbaka locket på grytan. Låt risgrynsgröten tillagas i ytterligare 40 minuter i ugnen eller tills den har fått önskad konsistens.
-
6Under tiden gör du kanelsockret som består av 1 del socker och en ½ del mald kanel.
-
7Rör om risgrynsgröten en sista gång och fördela i små skålar. Servera risgrynsgröten med kanelsockret strött över och en klick smör i mitten.