Risgrynsgröt – tillagad under täcke

SVÅRIGHETSGRAD
Avancerad Avancerad
TILLAGNING
Över 2 timmar Över 2 timmar
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Risgrynsgröt – tillagad under täcke
Receptet för en enkel risgrynsgröt tillagad under täcke. Det innebär att det inte går åt så mycket energi, och resultatet blir det samma.
HUVUDINGREDIENSER
  • Ris & gryn
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 1,5 liter standardmjölk
  • 250 g grötris
  • Lite salt
Topping:
  • Kanel och socker
  • Smör
  • Gör så här

  • 1
    Börja med att sakta koka upp mjölken.
  • 2
    Tillsätt riset och låt det koka i ca 5 minuter. Kom ihåg att röra hela tiden så att det inte bränner vid.
  • 3
    Ta av grytan från plattan och svep in den i en handduk och linda sedan om ett täcke. Ställ den eventuellt på ett grytunderlägg så att du inte riskerar att förstöra dina sängkläder.
  • 4
    Låt gröten stå i ett par timmar (kan även stå längre) och ge den ett kort uppkok innan serveringen.
  • 5
    Smaka av med lite salt och servera i små skålar med kanel, socker och självklart en klick smör.