Risotto med svamp och färsk spenat

SVÅRIGHETSGRAD
Medelsvår Medelsvår
TILLAGNING
Under 1 timme Under 1 timme
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Risotto med svamp och färsk spenat
Prova vår risotto med svamp, vitt vin, färsk spenat och buljong.
HUVUDINGREDIENSER
  • Ris & gryn
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 1 lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 250 g champinjoner eller blandad svamp
  • 1 msk olivolja extra jungfrulig
  • 1 msk smör
  • 300 g risottoris
  • 2 dl vitt vin
  • 1 l grönsaksbuljong
  • 1 ask färsk babyspenat, 100 gram
  • 50 g parmesanost, riven
  • 1 msk olivolja extra jungfrulig
  • Salt och peppar
  • 3 kvistar persilja
  • Gör så här

  • 1
    Hacka lök och vitlök. Rensa svampen och skär den i skivor.
  • 2
    Hetta upp olja och smör i en traktörpanna och fräs löken samt hälften av svampen.
  • 3
    Tillsätt ris och fräs tills det är lätt gyllene. Häll i vitt vin och låt det koka in.
  • 4
    Tillsätt buljongen lite åt gången. Rör ofta i pannan och låt riset sjuda på svag värme i ca 20 minuter tills det är mjukt och buljongen har kokat in.
  • 5
    Skölj spenaten och slunga den ordentligt torr. Vänd ned spenat och riven parmesanost i risotton och låt spenaten mjukna. Smaka av med salt och peppar.
  • 6
    Hetta upp oljan i en panna och stek resten av svampen på hög värme. Krydda med salt och peppar och strö över persilja. Lägg upp risotton och strö över den stekta svampen. Servera eventuellt en fräsch grönsallad till.