Användning och underhåll

Konsten att laga mat i en tagine

Använd vår tagine i gjutjärn för långkok på marockanskt vis. Maximal smak och minimal ansträngning.

Så vad är egentligen en tagine?

Taginen kommer från Marocko och är en traditionell konformad gryta som används för att långkoka läckra, saftiga rätter, även kända som taginer.

Vår tagine är en gryta som gör allt, så att du kan bräsera, långkoka och servera en hel festmåltid. Gjutjärnsbottnen är perfekt för att bryna kött, lägga upp ingredienser och fördela värmen jämnt. De kalla sidorna på stengodslocket kondenserar ångan som droppar tillbaka i din maträtt, så du behöver bara tillsätta en liten mängd vatten.

När rätten är klar att serveras ställer du fram din tagine på bordet och låter festen börja!
köp nu

Hitta din tagine

 

Varför är matlagning så fantastiskt i en tagine?

Mindre krångel. Minimal röra.

En tagine tar hand om alla dina matlagnings- och serveringsbehov.

Hälsosammare mat

Kondenseringsprocessen bevarar näringsämnena.

Inspiration från Marocko

Upptäck en värld av smaker och traditionella kryddor.

Maximal smak

Långsam tillagning i en tagine är en genväg till fantastiska smaker.
Image without a name
 

Bästa tipsen för att bemästra tagine-tekniken

1

Bräsera om du kan
För bästa smak bryn köttet i gjutjärnsgrytan innan du sätter igång. Saknar du tid? Du behöver inte oroa dig för det. Du kan bara hoppa över det här steget.

2

Lager på lager
Din tagine är både en gryta och ett serveringsfat, så stapla ingredienserna på varandra för att skapa en iögonfallande och frestande mittpunkt på bordet.

3

Använd lite vatten
Det smarta koniska locket kondenserar ångan och skickar tillbaka den till din maträtt, så du behöver bara lite vatten. Se till att det alltid finns lite där inne.

4

Ingen smygtitt
När maten sjuder ska du inte frestas att lyfta på locket och titta till den. Gör detta först mot slutet för att säkerställa att rätten fortfarande är saftig.

5

Låt det sjuda
Tillsatt för mycket vatten? Vänta tills taginen är klar och koka sedan såsen på spisen före servering.

6

Ta din tid
Detta är sjudning när den är som bäst, så ha tålamod. Börja alltid på låg värme och använd en måttlig temperatur från början till slut.
 

Få värmen

Goda nyheter. Du kan använda vår tagine på alla typer av spisar - inklusive keramik-, gas-, el- och induktion. Gjutjärnsbasen är även lämplig att använda i ugnen.
Läs mer

Keramikhäll

Gashäll

Elektrisk häll

Induktionshäll

Ugn

Ugnens grill
 

Hitta dina favoritrecept

Testa dina färdigheter med alla typer av sjudande recept som raguer, gryträtter, ångkokta rätter eller desserter. Här är några idéer för att komma igång.