Ugnsbakad chokladpannkaka

SVÅRIGHETSGRAD
Lättlagat Lättlagat
FÖRBEREDELSETID
Under 30 minuter Under 30 minuter
TILLAGNING
Under 30 minuter Under 30 minuter
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Ugnsbakad chokladpannkaka
Denna bakade chokladpannkaka är det perfekta tillskottet till frukost eller efter middagen. Serveras med en dekadent vaniljglass direkt från pannan.
HUVUDINGREDIENSER
  • Choklad
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 4 medelstora ägg i rumstemperatur
  • 25 g socker
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 120 ml mjölk
  • 1 nypa salt
  • 50 g mjöl
  • 2 msk bakkakao/kakaopulver (osötad)
  • 3 msk smör
  • Strösocker till dekoration
TOPPINGS (VALFRITT)
  • 2 förportionerade kulor vaniljglass (lägg på en liten tallrik i frysen fram till servering)
  • Flytande, mörkt chokladöverdrag eller smält mörk choklad
  • 1 msk rostade kokosflingor
  • Gör så här

  • 1
    Placera Le Creuset 26 cm Heart Skillet i mitten av en ugn som är förvärmd till 220 °C.
  • 2
    Blanda ägg, socker, vaniljextrakt och mjölk tills det blir krämigt. Rör ner mjöl, kakaopulver och salt och fortsätt vispa. Låt pannkakssmeten vila i minst 10 minuter medan ugnen förvärms.
  • 3
    Blanda ihop smeten igen precis innan du häller den i den heta pannan. Smält smöret i den heta pannan och häll i smeten genom att snurra runt den försiktigt. Var försiktig eftersom pannan blir väldigt varm.
  • 4
    Grädda i den varma ugnen i 12 minuter. Sänk temperaturen till 180 °C och grädda i ytterligare 5-10 minuter.
  • 5
    Strö över strösocker, lägg vaniljglass i mitten och dekorera med flytande chokladöverdrag och kokosflingor. Servera genast.