- Choklad
Ingredienser
- 4 medelstora ägg i rumstemperatur
- 25 g socker
- 1 tsk vaniljextrakt
- 120 ml mjölk
- 1 nypa salt
- 50 g mjöl
- 2 msk bakkakao/kakaopulver (osötad)
- 3 msk smör
- Strösocker till dekoration
- 2 förportionerade kulor vaniljglass (lägg på en liten tallrik i frysen fram till servering)
- Flytande, mörkt chokladöverdrag eller smält mörk choklad
- 1 msk rostade kokosflingor
-
Gör så här
-
1Placera Le Creuset 26 cm Heart Skillet i mitten av en ugn som är förvärmd till 220 °C.
-
2Blanda ägg, socker, vaniljextrakt och mjölk tills det blir krämigt. Rör ner mjöl, kakaopulver och salt och fortsätt vispa. Låt pannkakssmeten vila i minst 10 minuter medan ugnen förvärms.
-
3Blanda ihop smeten igen precis innan du häller den i den heta pannan. Smält smöret i den heta pannan och häll i smeten genom att snurra runt den försiktigt. Var försiktig eftersom pannan blir väldigt varm.
-
4Grädda i den varma ugnen i 12 minuter. Sänk temperaturen till 180 °C och grädda i ytterligare 5-10 minuter.
-
5Strö över strösocker, lägg vaniljglass i mitten och dekorera med flytande chokladöverdrag och kokosflingor. Servera genast.