- Fisk och skaldjur
Ingredienser
- ½ dl olivolja
- 2 schalottenlökar, finhackade
- 3 vitlöksklyftor, finhackade
- 2 dl torrt vitt vin
- 2 dl grädde
- 4 msk smör
- 2 msk estragon, finhackad
- 1 kg färska blåmusslor, rengjorda
- Garnera med färsk persilja, finhackad
- Bröd, till servering
-
Gör så här
-
1Värm upp gjutjärnsgrytan på medelhög värme och tillsätt olja. Sautera schalottenlök tills den är mjuk och tillsätt sedan vitlök. Stek snabbt
-
2Tillsätt vin, grädde, smör och estragon
-
3Tillsätt musslorna, sätt på locket och vänta 2 minuter. Rör om i musslorna, sätt på locket och låt koka i ytterligare 4-6 minuter tills de har öppnat sig
-
4Kasta alla musslor som inte har öppnat sig
-
5Garnera med persilja och servera med bröd