
Ursprungligen var det belgierna som fick fransmännen att äta musslor, som såldes billigt längs Belgiens kust. Även om det finns många sätt att lägga till smak till kokvätskan, är den grundläggande tekniken för beredning av musslor mycket enkel. Vårt recept innehåller både vitt vin och grädde, som ger en smakfull och doftande fond.
HUVUDINGREDIENSER
- Fisk och skaldjur
Ingredienser
Gör så här
Ingredienser
- ½ dl olivolja
- 2 schalottenlökar, finhackade
- 3 vitlöksklyftor, finhackade
- 2 dl torrt vitt vin
- 2 dl grädde
- 4 msk smör
- 2 msk estragon, finhackad
- 1 kg färska blåmusslor, rengjorda
- Garnera med färsk persilja, finhackad
- Bröd, till servering
-
Gör så här
-
1Värm upp gjutjärnsgrytan på medelhög värme och tillsätt olja. Sautera schalottenlök tills den är mjuk och tillsätt sedan vitlök. Stek snabbt
-
2Tillsätt vin, grädde, smör och estragon
-
3Tillsätt musslorna, sätt på locket och vänta 2 minuter. Rör om i musslorna, sätt på locket och låt koka i ytterligare 4-6 minuter tills de har öppnat sig
-
4Kasta alla musslor som inte har öppnat sig
-
5Garnera med persilja och servera med bröd
Innan du förbereder musslorna, måste du sortera bort alla musslor som inte stängs när du slår dem mot köksbordet. Efter tillagningen är det en god idé att titta igenom dem igen och slänga musslor som inte har öppnats. Kort sagt måste musslorna stängas före tillagning och de måste ha öppnats efter tillagningen.
