Deglaserad ribeye med dubbelfriterade pommes frites

SVÅRIGHETSGRAD
Lättlagat Lättlagat
FÖRBEREDELSETID
Under 30 minuter Under 30 minuter
TILLAGNING
Under 1 timme Under 1 timme
ANTAL PERSONER
1-2 1-2
Deglaserad ribeye med dubbelfriterade pommes frites
Skapa den perfekta middagen med biff och pommes frites med våra pannor i 3-lagers rostfritt stål! Stek och karamellisera din biff utan ansträngning och gör snabbt en sås genom att deglasera pannan efteråt.
HUVUDINGREDIENSER
  • Kött
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 4 stora bakpotatisar
  • Rapsolja till fritering
  • 2 ribeye biffar från frigående nötkreatur, rumstempererat
  • 100 g smör
  • 4 kvistar färsk timjan
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 liten gul eller röd lök, hackad
  • 100 ml torrt vitt vin
  • Havssalt och nymalen svartpeppar efter smak
  • Gör så här

  • 1
    Skär potatisen (med skal) i stora pommes frites. Lägg dem i en gryta med kallt vatten, krydda efter smak och koka upp. Koka tills de är al dente men inte för mjuka så att de förblir intakta. Häll av grytan och torka dem torra.
  • 2
    Fyll en stor gryta till hälften med rapsolja och värm till 185°C. Fritera potatisen försiktigt i omgångar för att förhindra att oljan svämmar över. Ta bort dem med en hålslev och låt dem torka på flera lager hushållspapper (blancheringsfasen). Låt oljan värmas upp igen och stek sedan tills de är gyllene och krispig. Ta upp, låt rinna av, smaka av och ställ in i en varm ugn tills det är dags att servera.
  • 3
    Ta ut din biff ur kylen 20 minuter innan tillagning. Lägg den på en pappershandduk och torka den torr. Krydda köttet med salt och svartpeppar.
  • 4
    Hetta upp en stekpanna i rostfritt stål på medelvärme, häll i rikligt med olivolja och stek biffarna på varje sida tills de är genomstekta. När köttet nästan är genomstekt, tillsätt smör, timjan och vitlök och häll blandningen över biffarna flera gånger. Ta ut biffarna ur pannan och låt dem vila.
  • 5
    Tillsätt löken i den heta stekpannan och fräs på medelvärme tills den är genomskinlig. Öka värmen, häll i vinet och reducera till en såskonsistens.
  • 6
    Skär upp biffen i skivor och lägg på ett serveringsfat. Ringla över den reducerade stekskyn och servera med dubbelstekta pommes frites och en sommargrön sallad.