
Unna dig denna gnocchi one pot som kan avnjutas direkt från ugnen. Vår tolkning av detta klassiska recept är ett utmärkt sätt att uppleva alla dina favoritostar. Tillsätt gärna lite ädelost eller ricotta om du vill.
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Sauteusegryta m/glaslock Toughened Non-Stick
2 419,00 kr.
Ingredienser
Gör så här
Ingredienser
- Olivolja
- 340 g marinerade kronärtskockor på burk, avrunna och halverade
- 2 röda lökar, finhackade
- 3 vitlöksklyftor, krossade
- 750 ml grädde
- 400 g babyspenat
- Havssalt
- Nymalen svartpeppar efter smak
- Skalet från 1 citron
- 2 x 500 g gnocchi, tillagad enligt anvisning på förpackningen
- 100 g parmesanost, finriven
- 200 g mozzarella, skivad
-
Gör så här
-
1Värm ugnen till 200 °C.
-
2Värm en non-stick stekpanna (28 cm) på medelvärme. Tillsätt olivolja och karamellisera de avrunna kronärtskockorna. Ta bort dem från pannan och ställ dem åt sidan.
-
3Tillsätt ytterligare en skvätt olja och fräs löken tills den är genomskinlig. Tillsätt vitlök och koka i 1 minut tills den doftar.
-
4Häll i grädden och öka värmen. Koka upp såsen och låt den sjuda. Reducera såsen till hälften.
-
5Tillsätt spenaten i gräddsåsen och rör tills den mjuknar. Ta av från värmen och smaka av med salt och rikligt med svartpeppar.
-
6Tillsätt citronskalet. Tillsätt gnocchin och rör om. Strö över riven parmesan, tillsätt skivad mozzarella och grädda i 20-25 minuter tills den är gyllenbrun.
-
7Servera genast med lite knaprigt, varmt bröd och en grönsallad.