Ingredienser
- Olivolja
- 340 g marinerade kronärtskockor på burk, avrunna och halverade
- 2 röda lökar, finhackade
- 3 vitlöksklyftor, krossade
- 750 ml grädde
- 400 g babyspenat
- Havssalt
- Nymalen svartpeppar efter smak
- Skalet från 1 citron
- 2 x 500 g gnocchi, tillagad enligt anvisning på förpackningen
- 100 g parmesanost, finriven
- 200 g mozzarella, skivad
-
Gör så här
-
1Värm ugnen till 200 °C.
-
2Värm en non-stick stekpanna (28 cm) på medelvärme. Tillsätt olivolja och karamellisera de avrunna kronärtskockorna. Ta bort dem från pannan och ställ dem åt sidan.
-
3Tillsätt ytterligare en skvätt olja och fräs löken tills den är genomskinlig. Tillsätt vitlök och koka i 1 minut tills den doftar.
-
4Häll i grädden och öka värmen. Koka upp såsen och låt den sjuda. Reducera såsen till hälften.
-
5Tillsätt spenaten i gräddsåsen och rör tills den mjuknar. Ta av från värmen och smaka av med salt och rikligt med svartpeppar.
-
6Tillsätt citronskalet. Tillsätt gnocchin och rör om. Strö över riven parmesan, tillsätt skivad mozzarella och grädda i 20-25 minuter tills den är gyllenbrun.
-
7Servera genast med lite knaprigt, varmt bröd och en grönsallad.