Gnocchi med bakad kronärtskocka och spenat

SVÅRIGHETSGRAD
Lättlagat Lättlagat
FÖRBEREDELSETID
Under 30 minuter Under 30 minuter
TILLAGNING
Under 1 timme Under 1 timme
ANTAL PERSONER
6-8 6-8
Gnocchi med bakad kronärtskocka och spenat
Unna dig denna gnocchi one pot som kan avnjutas direkt från ugnen. Vår tolkning av detta klassiska recept är ett utmärkt sätt att uppleva alla dina favoritostar. Tillsätt gärna lite ädelost eller ricotta om du vill.
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • Olivolja
  • 340 g marinerade kronärtskockor på burk, avrunna och halverade
  • 2 röda lökar, finhackade
  • 3 vitlöksklyftor, krossade
  • 750 ml grädde
  • 400 g babyspenat
  • Havssalt
  • Nymalen svartpeppar efter smak
  • Skalet från 1 citron
  • 2 x 500 g gnocchi, tillagad enligt anvisning på förpackningen
  • 100 g parmesanost, finriven
  • 200 g mozzarella, skivad
  • Gör så här

  • 1
    Värm ugnen till 200 °C.
  • 2
    Värm en non-stick stekpanna (28 cm) på medelvärme. Tillsätt olivolja och karamellisera de avrunna kronärtskockorna. Ta bort dem från pannan och ställ dem åt sidan.
  • 3
    Tillsätt ytterligare en skvätt olja och fräs löken tills den är genomskinlig. Tillsätt vitlök och koka i 1 minut tills den doftar.
  • 4
    Häll i grädden och öka värmen. Koka upp såsen och låt den sjuda. Reducera såsen till hälften.
  • 5
    Tillsätt spenaten i gräddsåsen och rör tills den mjuknar. Ta av från värmen och smaka av med salt och rikligt med svartpeppar.
  • 6
    Tillsätt citronskalet. Tillsätt gnocchin och rör om. Strö över riven parmesan, tillsätt skivad mozzarella och grädda i 20-25 minuter tills den är gyllenbrun.
  • 7
    Servera genast med lite knaprigt, varmt bröd och en grönsallad.